ABD'den Rusya'ya Libya suçlaması!

ABD'nin Afrika Kuvvetleri Komutanlığı AFRICOM, Rusya'nın özel güvenlik şirketi Wagner'i Libya'daki faaliyetleri ile barışı engellemek ve Libyalıların çektiği sıkıntıları artırmakla suçladı.

AFRICOM komutanlığı Libya özel televizyonu "February"e ülkedeki kaotik sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.

AFRICOM açıklamasında, "komutanlığın güçlü ilişkilere sahip olduğu Libya hükümeti ile iş birliğine devam ettiğini" belirtti.

Ülkede barışın siyasi yollardan elde edilmesinden yana olduklarını vurgulayan AFRICOM, "Rus özel güvenlik şirketi Wagner'in Libya'daki faaliyetlerinin barışı ertelediği ve Libyalıların çektiği sıkıntıları artırdığını" ifade ederek sorunun uzamasında Rusya'nın rolüne işaret etti.

Açıklamada ayrıca, AFRICOM'un Libya hükümetiyle yaptığı görüşmelerde, "diyaloğa dönülmesinin gerekliliğini" vurguladığı da ifade edildi.

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac önceki gün, ABD'nin Trablus Büyükelçisi Richard B. Norland ve AFRICOM Komutanı Orgeneral Stephen Townsend, Libyalı askeri ve güvenlik yetkilileri yakın zamanda ülkenin batısındaki Zuvara kentinde bir görüşme gerçekleştirmişti.

Libya'da petrolün çıkartılması, işlenmesi, dağıtımı ve ihracatıyla yetkili Libya Ulusal Petrol Kurumu, Rus ve diğer uyruklardan paralı askerlerin 25 Haziran'da ülkenin güneyindeki Şerara Petrol Sahası'na girdiklerini ve kurumun bundan büyük endişe duyduğunu duyurmuştu.

Kremlin Sarayı'nın yemek işini yönettiği için "Şef" lakabıyla anılan Yevgeny Prigozhin'e ait güvenlik şirketi Wagner grubu sadece Libya'daki değil aynı zamanda Suriye, Ukrayna, bazı Afrika ülkelerinde paralı askerleri ve siyasi faaliyetleriyle biliniyor.

ABD'den Rusya'ya Libya suçlaması! ile ilgili etiketler Libya Rusya africom wagner
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.