ABD'den Rusya'ya gözdağı

Rusya ile Ukrayna arasında Donbas bölgesinde süren krize ABD de dahil oldu. Washington yönetiminden yapılan son açıklamada Rusya'nın agresif politikalarını sürdürmesi durumunda bunun sonuçlarının olacağı belirtildi.

Rusya'nın, askerlerini Ukrayna sınırına sevk etmesiyle başlayan gerginlik sonrası ABD'den yeni bir açıklama geldi.

ABD tarafından yapılan açıklamada Rusya'nın bölgedeki agresif politikalarının sonuçları olacağı belirtildi.

Geçtiğimiz saatlerde krizi değerlendiren ABD ve İngiltere dışişleri bakanları Rusya'nın bölgedeki tansiyonu düşürmesi konusunda hemfikir olduklarını duyurmuştu.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Reznikov, Moskova'ya mesaj göndererek, " Savaş olmayacak. Provokasyonlara karşılık verme niyetimiz yok" demişti

Rusya tarafının ise Ukrayna'nın bu açıklamasına cevabı gecikmemiş, Kremlin barış görüşmeleri için kriterlerini açıklamıştı.

Buna göre, Rusya, yeni bir barış görüşmesi için öncelikle Minsk Barış Görüşmeleri'nde belirlenen bazı maddelerin yerine getirilmesini istedi.

Kremlin, bunun yapılması halinde yeni bir barış görüşmesi için yeşil ışık yakacaklarının altını çizdi.

ABD'den Rusya'ya gözdağı ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya ABD
GÜNÜN VİDEOSU

BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'de hazımsızlık yarattı! Genel Kurul'da skandal hakaret...

BM, Filistin'in tam üyeliğini içeren karar tasarısını onayladı. İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Gilad Erdan, BM Genel Kurulu’ndaki Filistin konulu toplantıda karara tepki göstererek BM Anlaşmasını kürsüde parçaladı.