ABD'den PKK/YPG'ye milyon dolarlık 'koronavirüs' yardımı!

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgınının merkez üssü haline gelen ABD'de, sağlık sistemi çöktü. Binlerce doktor yardım malzemelerinin bile kendilerine ulaşmadığını belirtip, kendi ürettikleri ürünlerle hastaların tedavisiyle ilgileniyor. Tüm bunlar yaşanırken ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nın kontrolünde olan hastane ve hapishanelere yeni tip koronavirüs salgınına karşı kullanılmak üzere 1 milyon 200 bin dolar değerinde malzeme sağladı.

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nın kontrolünde olan Haseke ve Şedadi'deki hastane ve hapishanelere yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı kullanılmak üzere 1 milyon 200 bin dolar değerinde malzeme sağladıklarını bildirdi.

Koalisyondan yapılan açıklamada, "Sağlanan tıbbi ekipman, Haseke ve Şedadi'deki hastanelerde çalışanları ve Suriye Demokratik Güçleri ile buradaki hapishanelerde görevli asayiş muhafızlarını korumaya yardımcı olacaktır." denildi.

Açıklamada örgütün elindeki hastane ve hapishanelere sağlanan malzemelerin eldiven, maske, ameliyat kitleri ve oksimetre gibi koruyucu ekipmanlardan oluştuğu ifade edildi.

Hapishanelerdeki örgüt üyelerine ise ayrıca koruyucu maske, koruyucu giysi ve cop sağlandığı kaydedildi.

''KALICI İLİŞKİMİZ PANDEMİNİN ÖTESİNE GEÇİYOR''

Açıklamada sözlerine yer verilen DEAŞ karşıtı koalisyonun sivil işlerinden sorumlu direktör yardımcısı Albay Brian Henderson'ın, "(YPG/PKK ile) Kalıcı ilişkimiz bu pandeminin de ötesine geçiyor ve SDG'nin, Suriye'nin kuzeydoğusunda istikrar ve güvenliği sağlama misyonu için kritiktir." ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Açıklamada ayrıca ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompoe'nun da 27 Mart'ta Suriye'de sağlık ve insani yardım için koronavirüs salgınına karşı 16,8 milyon dolar yardım sağlayacaklarını duyurduğu bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığı, bu yıl Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası olarak bilinen savunma bütçesi kapsamında YPG/PKK'nın kontrolü altındaki bölgelerde silah ve ekipman yardımı sağlıyor.

RUSYA'DAN YARDIM İSTEMİŞLERDİ

Geçtiğimiz günlerde sağlık sektöründe yaşanan malzeme kıtlığını aşmak adında ABD, siyasi olarak her durumda karşı olduğu Rusya'dan tıbbi malzeme satın almıştı.

ABD'DE DOKTORLAR EKİPMAN SIKINTISI YAŞIYOR

Öte yandan dünya kamuoyunda yer alan haberlerde, ülkedeki koronavirüs vakalarına bakan doktorların tıbbi malzeme eksikliğinden dolayı zorluk çektiği belirtildi. Hatta bazı doktorlar, beyzbol formaları giyerek hastalara müdahale edecek boyuta geldi. 

ABD'den PKK/YPG'ye milyon dolarlık 'koronavirüs' yardımı!

ABD'den PKK/YPG'ye milyon dolarlık 'koronavirüs' yardımı! ile ilgili etiketler ABD YPG PKK Koronavirüs Korona destek malzeme
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.