ABD'den kritik Rusya mesajı: Yaptırımların kaldırılması için...

Ukrayna ve Rusya savaşıyla başlayan küresel gıda sorunu için hükümetler harekete geçti. Son gelişmelere göre, Rusya-Türkiye ve Ukrayna arasında yapılacak anlaşmayla gıda koridoru oluşturulabileceği iddia edilmişti. Bu gelişmelerin ardından ABD'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Beyaz Saray Sözcüsü tahıl ihracatı ve yaptırımlar için görüşme olmadığını açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD hükümetinin Ukrayna'nın tahıl ihracatının yeniden başlaması ve yaptırımların kaldırılması konusunda hali hazırda Rusya ile herhangi bir görüşme içinde olmadığını söyledi. "ABD ve müttefikleri ile ortaklarının yaptırımları Ukrayna'nın veya Rusya'nın gıda ve gübre dahil tarımsal ürün ihracatlarını engellemiyor" diye konuşan Jean-Pierre, Ukrayna'nın tahıl ihrac etmesindeki imkansızlığın tek sorumlusunun Moskova olduğunu savundu.

 

Beyaz Saray Sözcüsü, "Rusya derhal Ukrayna'nın tarım ürünleri ihracatına imkan vermeli" dedi.

 

ASKERİ PLAN YOK

Jean-Pierre'de önce basın toplantısı düzenleyen Pentagon Sözcüsü John Kirby de ABD'nin Ukrayna tahılının ihraç edilebilir hale gelmesine destek için Amerikan ordusunu kullanmayı düşünmediğini söyledi. Kirby, "ABD ordusunu, askeri kaynaklarını veya varlıklarını tahılın Ukrayna dışına çıkarılmasın yardım için kullanılması için plan yok" diye konuştu.

Reuters’a konuşan üst düzey bir Türk yetkili ise, Rusya’nın işgali altındaki Ukrayna’nın ürettiği tahıl ürünlerinin dünya pazarlarına çıkarılması için Türkiye ile Rusya ve Ukrayna arasında görüşmeler yürütüldüğünü söylemişti.

ABD'den kritik Rusya mesajı: Yaptırımların kaldırılması için... ile ilgili etiketler Rusya ABD gıda krizi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.