ABD’den Körfez kriziyle ilgili ilk açıklama geldi...

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü, ABD ordusunun Katar’dan yürüttüğü Afganistan, Irak ve Suriye'deki operasyonlarında herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü, ABD ordusunun Katar’dan yürüttüğü Afganistan, Irak ve Suriye'deki operasyonlarında herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı.

Binbaşı Adrian Rankine Galloway AP’ye konuştu. ABD ordusunun yaşananlara rağmen askeri hava üssünü kullanmaya devam edeceğini kaydetti.

Galloway, “Bölgedeki bütün partnerlerimizin tansiyonu düşürmesi ve bölgesel güvenlik konusunda ortak paydada buluşmasını destekliyoruz” ifadesini kullandı. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da yaşanan gerilim sonrası ülkelere uzlaşma çağrısı yaptı.Bahreyn, Mısır, Suudi Arabistan ve BAE’nin de olduğu bazı ülkelerin diplomatik bağlarını kopardığı Katar, El-Udeyd Hava Üssü’nde yaklaşık 10.000 Amerikan askerine ev sahipliği yapıyor.

İRAN: DURUMA MÜDAHİL OLDUK

Öte yandan Sputnik’e konuşan İranlı yetkililer de duruma müdahil olduklarını açıkladı. İran Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynak, “Dışişleri Bakanı Zarif, özellikle Katar ve bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan son gelişmeleri, çok sayıda mevkidaşıyla görüştü. Zarif, Türkiye, Irak, Tunus, Endonezya ve Ummanlı mevkidaşıyla konuştu” açıklamasını yaptı.

ABD’den Körfez kriziyle ilgili ilk açıklama geldi... ile ilgili etiketler ABD Pentagon Katar körfez krizi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.