ABD'den flaş iddia: Rusya, Ukrayna'yı işgali sonrası uygulamak için 'Ölüm listesi' hazırladı

Rusya'nin Ukrayna'yı işgali etmesi ihtimali tüm dünyayı tedirgin etmeye devam ederken ABD'den flaş bir iddia geldi. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'na gönderilen mektupta Rusya'nın Ukrayna'yı olası işgali sonrası uygulamak için bir 'Ölüm listesi' hazırladığı belirtildi.

ABD'nin Birleşmiş Milletler Elçisi Bathsheba Nell Crocker yazdığı mektupta Rusya ile ilgili yeni bir iddia ortaya attı. Crocker, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'na gönderdiği mektupta Rusya'nın bir 'suikast listesinin' olduğunu öne sürdü.

Crocker, Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda etnik azınlıklar, eşcinseller ve gazetecilere yönelik suikast, adam kaçırma ve işkence gibi bir dizi insan hakları ihlalini planladığını söyledi.

Crocker, Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesine karşı çıkanlara yönelik bir dizi eylem planladığını savunarak, Moskova yönetiminin hedefine Ukrayna'da sürgünde olan muhalif gazetecileri, aktivistleri, etnik ve dini azınlıkları ve eşcinselleri aldığını söyledi.

Crocker mektubunda Rusların kamplara gönderilecek Ukraynalıların isim listesini oluşturduğunu ve olası bir işgale karşı çıkanların ciddi bir güç kullanılarak bastırılmaya çalışılacağını belirtti.

UKRAYNA SINIRINDA 200'DEN FAZLA ESİR VAR

İnsan hakları örgütleri Rusya'nın Ukrayna sınırında aralarında sivillerin de olduğu 200'den fazla kişinin esir tutulduğunu belirtiyor. Ukrayna'nın doğusunda bazı bölgeleri ilhak eden Rus yanlısı ayrılıkçıların eski sığınakları tutukladıkları kişilere işkence yapmak için kullandığı gelen bilgiler arasında yer alıyor. Ukrayna'daki insan hakları örgütleri Donbas'ta Rus ayrılıkçıların tutukladığı kişilere cerrahi aletlerle ve elektrikle işkence yaptığını söylüyor.

Kiev merkezli Sivil Özgürlükler Merkezi Ukrayna'nın doğusunda çoğunluğunu sivillerin oluşturduğu 267 kişinin tutuklu olduğunu açıkladı. Tutuklanan kişiler hakkında bir suçlama bulunmadığı gelen haberler arasında yer alıyor.

2014'TEN BU YANA 13 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'ta 2014 yılından beri süren çatışmalarda 13 binden fazla kişi hayatını kaybederken 1,1 milyon kişi ise evlerini terk etmek zorunda kaldı. Rus yanlısı ayrılıkçıların Ukrayna'nın doğusunu ilhak ettiği süreç ve çatışmalar, Rusya'nın Ukrayna sınırına asker yığması ile yeniden alevlendi. İki ülke arasındaki krizin bir savaşa neden olma ihtimali herkesi tedirgin ederken, Moskova yönetimi askeri hamlelere ve batı ülkeleriyle müzakereye devam ediyor.

 

ABD'den flaş iddia: Rusya, Ukrayna'yı işgali sonrası uygulamak için 'Ölüm listesi' hazırladı ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna ölüm listesi işgal
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.