10 ülkeden Kavala çağrısı... ‘Bu büyükelçilerin hepsi için persona non grata ilan edilmeli!’

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsunun yeni bölümünde, ABD'nin F-35’ler için kritik açıklamasını, Millet İttifakı'ndaki bürokrat sarsıntısını, CHP Genel Merkezi’nde Ekrem İmamoğlu gerginliğini ve Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yaptırım uygulama hazırlığını değerlendirdi.

"TÜRK YARGISINA MÜDAHALE ETMEYE KALKAN BU BÜYÜKELÇİLERİN HEPSİ İÇİN PERSONE NON GRATA İLAN EDİLMELİ"

Ceyhun Bozkurt, "Bu ülkeler 90'lı yıllardan beri Türkiye'deki bazı davalara müdahale ediyor, bu kabul edilemez. rahip Brunson'ın yargılandığı davada ABD'nin dahil olması doğaldır. Çünkü ABD vatandaşıdır. Ancak açıklamaları ve baskıları kabul edilemez tabii ki. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez, Kava Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Bir an önce serbest bırakılsın diye çağrı yapıyorlar. Yarın öbür gün de başka suçlulara yapsınlar o zaman. Bir yargı süreci işlenecek, sonunda karara bağlanacak. Doğrudan yargıya müdahale ve provokatif bir müdahale ediyorlar. Dışişleri'ne çağrılmaları doğrudur. Ancak Türk yargısına müdahale etmeye kalkan bu büyükelçilerin hepsi için persona non grata ilan edilmeli. Savundukları Kavala kendi adamları. Bazı ülkeler bu kadar yoğun bir şekilde baskı yapıyorsa oraya bir soru işareti konulmalı. Kavala'nın toplumun fikri altyapısını oluşturmak üzere bir misyonu vardı. Bunlar aynı zamanda 12 Eylül ürünü.

"ABD TÜRKİYE'Yİ BİR OYUNA GETİRİYOR AMA TÜRKİYE'NİN ATTIĞI ADIMLAR KARŞISINDAKİ ÇARESİZLİKLE BU YALAN SÖYLÜYOR"

F-35 meselesinde ABD haksız ve her türlü süreçte mahkum olur. ABD Türkiye'yi bir oyuna getiriyor ama Türkiye'nin attığı adımlar karşısındaki çaresizlikle bu yalanı söylüyor. F-35'leri vermeyen F-16'ları da vermez. Bu bir oyalama taktiğidir. Milli Muharip Uçağı yapılana kadar Su-35, Su-57 gibi diğer başka seçenekler de gündeme gelebilir.

"CHP GARİP BİR SÜRECİN AKTÖRÜ OLMAYA ADAY. HER ŞEY FERIGN POLICY'DE SAKLI"

Gerginliği artırmaya çalışıyorlar. Yarın öbür gün de başka çıkışlar olabilir. CHP garip bir sürecin aktörü olmaya aday. Her şey Foreign Policy'de saklı, önlerine bir plan koydu. Onlar da bu plana aday oldu. Bu kadar olaydan sonra Cumhurbaşkanı olursa gerilim devam eder ve toplum bunu kaldıramaz. Kılıçdaroğlu Zekeriya Öz'ü getirecek ve belkide sınır ötesinde PYD'ye operasyon yapan komutanları yargılayacaklar. Yeni CHP bu planın parçası. Kılıçdaroğlu seçim vaadi yapmıyor, psikolojik altyapı oluşturuyor ve bir kuvvetin operasyonuna su taşıyor. Bürokrat çıkışı da bu yüzden. Bu ziyaretlerin anlamı plana ve sürece talip olmak. Kafasında adaylık düşüncesi var, Cumhurbaşkanı olmak istiyor. İmamoğlu Cumhurbaşkanı olursa yaşanacaklar ortada. Yunanistan'a zeytin dalı uzatacak, PKK'ya özerklik verecek diye korkuyorum Diyarbakır annelerini, şehit ailelerini ziyaret etmiyorsun. Sen PKK'nın sorunlarını mı dinlemeye gittin?" sözlerini kullandı.

‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

10 ülkeden Kavala çağrısı... ‘Bu büyükelçilerin hepsi için persona non grata ilan edilmeli!’ ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Haberin Olsun ABD F-35

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.