ABD'den Esed rejimine 6 yeni yaptırım!

Esed rejiminin Doğu Guta'da kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği ve bin 400'den fazla Suriyeli sivilin katledildiği saldırının yıl dönümünde ABD'den yeni yaptırımlar geldi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Esed rejiminin bazı üst düzey yetkililerini yaptırım listesine aldıklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yazılı bir açıklama yaparak, Suriye'de halen devam eden çatışma durumunun ana sorumlusunun Esed rejimi olduğunun altını çizdi.

Doğu Guta'da 1400'den fazla Suriyeli sivilin ölümüne neden olan kimyasal saldırının 21 Ağustos'ta yıl dönümü olduğunu hatırlatan Pompeo, "O vahşetin kurbanlarının anısına ABD Esed rejiminin askeri ve finansal destekçilerine altı yeni yaptırım getiriliyor." dedi.

Bu kapsamda "Esed'in sağ kolu" olarak nitelendirdiği Yasir İbrahim'in ABD'nin yaptırım listesine alındığını ifade eden Pompeo, İbrahim'in Esed'in zenginleşmesinde önemli roller oynadığını vurguladı.

Pompeo, aynı kapsamda, Esed'in medya danışmanı Luna el-Şibl, Baas Partisi yetkilisi Muhammed Amr Saati, Suriye ordusu komutanlarından Fadi Saqr, Ghaith Dalah ve Samer İsmail'in de yaptırım kapsamına alındığını kaydetti.

Suriye'de ancak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 2254 sayılı kararı çerçevesinde siyasi bir çözümün bulunabileceğini vurgulayan Pompeo, başta Esed rejimi olmak üzere tüm tarafları söz konusu karara uygun adımlar atmaya davet etti.

ABD yönetimi, 17 Haziran'daki açıklamasıyla, "Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası" kapsamında, Beşşer Esed ve eşi de dahil 39 Suriyeli üst düzey yetkiliyi yaptırım listesine aldığını açıklamıştı.

ABD'den Esed rejimine 6 yeni yaptırım! ile ilgili etiketler Esed Suriye Mike Pompeo ABD doğu guta katliam
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.