ABD'den dikkat çeken hamle! Oraya döndüler...

Amerika Birleşik Devletleri, Barıp Pınarı Harekatı sırasında birçok noktadaki birliklerini geri çekmişti. ABD'den bu konuda yeni ve dikkat çeken bir hamle geldi. ABD birliklerinin Ayn el-Arab'a geri dönmesinden sonra Rakka'nın batısında bulunan üssüne de döndüğü tespit edildi.

Barış Pınarı Harekatı sırasında birliklerini çekip alanı teröristlere bırakan ABD ordusu, Rus ve rejimin bölgedeki etkinliğinin artması sonrası Suriye'nin kuzeyindeki üslerine yeniden dönmeye başladı. ABD birlikleri ilk olarak Ayn el-Arab'daki üssüne dönmüştü. 

ABD birlikleri Suriye'nin kuzeyindeki Rakka ilinin batısında boşalttığı bölgede de yeniden üs kurma çalışmasına başladı. 

ÜSSE 25-30 ABD ASKERİ KONUŞLANDI

ABD ordusunun sevk ettiği ve aralarında personel taşıyıcı zırhlı araç, mayın temizleme aracı ve pikabın olduğu konvoy, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke ilinden geçerek Rakka ilinin batısında yer alan Cezre üssüne ulaştı.

Cezre üssüne varan konvoyda 25-30 ABD askeri olduğu görüldü.

PETROL DEVRİYESİ Mİ?

ABD ordusunun Suriye-Türkiye sınırındaki Aynularab'ın (Kobani) güneyindeki Sırrin beldesindeki silolar bölgesinde yer alan eski üslerine yeniden yerleşmişti..

Türkiye sınırına yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Sırrin ve yakınlarındaki Sebit köyünde ABD'nin üsleri vardı. ABD, bu üsleri Barış Pınarı Harekatı sırasında boşaltmıştı.

ABD ordusu dün ayrıca Barış Pınarı Harekatı sırasında Suriye'nin kuzeydoğusundaki petrol bölgesinde durdurduğu devriyeleri de yeniden başlatmıştı.

ABD'den dikkat çeken hamle! Oraya döndüler... ile ilgili etiketler YPG ABD Suriye rakka
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.