'Elinizdeki Kovid verilerini açıklayın'

Koronavirüsün ilk ortaya çıktığı topraklara uzun süren bir diplomatik savaşın ardından ulaşan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) heyeti, Vuhan'da kanartinada bekletilirken, Amerika'dan Çin'e 'DSÖ heyetine koronavirüsle ilgili insanlardan ve hayvanlardan alınan tüm örneklerin acil olarak verilmesi' uyarısı geldi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yeni tip koronavirüsün kökenini araştıracak araştırmacı heyeti, virüsün ilk kez tespit edildiği Çin’in Vuhan kentinde araştırmalar yapmak üzere geçtiğimiz günlerde yola çıkmış, ABD, Avustralya, Almanya, Japonya, İngiltere, Rusya, Hollanda, Katar ve Vietnam’dan uzman ve araştırmacılardan oluşan heyeti taşıyan uçak Vuhan'a indikten sonra araştırmacılar karantinaya alınmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, koronavirüsün kökeni hakkında flaş bir iddia ortaya atarak yayınladığı rapordan sonra Dünya Sağlık Örgütü'ne çağrıda bulunmuş, Vuhan'ın dünyayı enfekte etme geçmişi olduğunu hatırlatan Pompeo, laboratuvar ve Kovid-19 arasındaki ilişki konusunun acil olarak araştırılmasını istemişti.

Öte yandan ABD'den Çin'e çok kritik bir çağrı geldi. ADB, Çin'e koronavirüsü araştıran DSÖ heyetine koronavirüsle ilgili insanlardan, hayvanlardan ve doğadan alınan bütün örneklerin acil olarak verilmesini talep etti.

ABD ayrıca Çin'den ivedilikle Vuhan'daki koronavirüs hastalarıyla ilgili tüm laboratuvarlar verilerinin ve tıbbi kayıtların da DSÖ heyetiyle paylaşılmasını istedi.

 

'Elinizdeki Kovid verilerini açıklayın' ile ilgili etiketler Amerika Çin Uyarı heyet uluslararası heyet
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.