ABD'den BM'ye İran mektubu: Krizin azaltılması için ön koşulsuz müzakerelere hazırız...

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'ye gerçekleştirilen suikastin ardından Körfez'deki tansiyon tavan yaparken ABD'den BM nezdinde yeni bir hamle geldi. ABD, Birleşmiş Milletler'e bir mektup göndererek Irak'taki üslerine füze saldırısı yapan İran ile krizin azaltılması için ön koşulsuz müzakerelere hazır olduğunu bildirdi.

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsicisi Kelly Craft, BM'ye İran ile yaşadıkları gerilime dair bir mektubu BM'ye sundu. 

Mektupta, ABD'nin İran ile ciddi müzakerelere ön koşul olmadan katılmaya hazır olduğu ifade edildi.

Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin "meşru müdafaa" olarak tanımlandığı mektupta, operasyonun BM'nin 51. maddesi uyarınca gerçekleştirildiği belirtildi.

Craft ayrıca, "ABD'nin çıkarlarını korumak için bölgede ek önlemler almaya hazırız" mesajını da verdi. 

ABD'den BM'ye İran mektubu: Krizin azaltılması için ön koşulsuz müzakerelere hazırız... ile ilgili etiketler ABD İran BM Birleşmiş Milletler Kasım Süleymani Kelly Craft
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.