ABD'den Birleşik Arap Emirlikleri'ne 4569 adet zırhlı araç satışı!

Son dakika... Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, Yabancı Askeri Satışlar (FMS) kanalı ile Birleşik Arap Emirlikleri’ne 556 milyon dolar tahmini maliyet ile çok sayıda Mayına Dayanıklı – Pusuya Karşı Korumalı (MRAP) araç satışını onayladı. Savunma Güvenliği İşbirliği Ajansı (DSCA), bu olası satışı Kongre’ye bildiren gerekli sertifikayı 7 Mayıs’ta verdi.

Birleşik Arap Emirlikleri Hükümeti, MaxxPro, Caiman ve Oshkosh zırhlı araçlarının farklı konfigürasyonlarından oluşan 4.569 adete kadar MRAP aracının satışını talep etti.

Tahmini maliyeti 556 milyon dolar olan sözleşme;

MaxxPro LWB (Uzun Aks Aralıklı Konfigürasyon)
MaxxPro Kurtarma Aracı (MRV)
MaxxPro LWB şasisi
MaxxPro Dash
MaxxPro baz model şasisi
MaxxPro MRAP
MaxxPro Plus
Caiman Zırhsız Araçları
Caiman 6×6
Caiman Plus 6×6
Caiman MRAP
Oshkosh M-ATV (MTAV)
lojistik ve program desteğinin diğer ilgili unsurlarını içeriyor.

DSCA tarafından yapılan açıklamada, “Önerilen satış, önemli bir bölgesel ortağın güvenliğini artırmaya yardımcı olarak ABD’nin dış politikasını ve ulusal güvenlik hedeflerini destekleyecektir. BAE, Orta Doğu’daki siyasi istikrar ve ekonomik ilerleme için hayati bir ABD ortağı oldu ve olmaya devam ediyor.” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrı bu satışın, bölgedeki “kilit müttefiklerin” ABD güçleriyle birlikte çalışabilirliğini artıracağı ve güvenliği artıracak modern sistemlerle ABD girişimleriyle uyumlu olduğu belirtildi.

ABD'den Birleşik Arap Emirlikleri'ne 4569 adet zırhlı araç satışı! ile ilgili etiketler Birleşik Arap Emirlikleri ABD zırhlı araç satışı zırhlı araç
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.