ABD'deki Türkler Türksat 5B uydusunu "su dökerek" uğurladı!

Türksat 5B uydusu kısa süre önce ABD'nin Florida eyaletinden uzaya gönderildi. Uydunun fırlatılma anını videoya kaydeden bir Türk akademisyen ise "Su dökerek uğurladım" notunu paylaştı..

Türkiye'nin yeni uydusu Türksat 5B, ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Üssü'nden uzaya fırlatıldı. Türkiye'nin veri kapasitesini 15 kat artıracak uydu, 35 yıl hizmet verecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili açıklamasında, Türkiye ve Türk milleti adına bir gurur anına daha şahit olmanın heyecanını yaşadığını söyledi.

Erdoğan, "Sayın (Elon) Musk'ı ve Space X firmasını Türkiye karşıtı lobilerin şantajına ve baskısına boyun eğmedikleri için şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum" dedi.

Bu tarihi ana tanıklık eden ABD'de yaşayan akademisyen Derya Akkaynak ise o anların ilginç bir görüntüsünü sosyal medyada paylaştı.

Akkaynak, videosuna, "35 yıllık yolculuğa çıkan #TURKSAT5B'yi tabi ki su dökerek uğurladım." notu düşmeyi de ihmal etmedi.

 

ABD'deki Türkler Türksat 5B uydusunu "su dökerek" uğurladı! ile ilgili etiketler ABD Uydu türksat 5b
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.