ABD'deki Kongre baskını neden önlenemedi?

Kasım ayında yapılan seçimlerde sandıktan Joe Biden'ın çıkmasının ardından ABD Başkanı Donald Trump, seçimlerde hile yapıldığını iddia etti. Dün ABD Kongresi'nde Biden'ın zaferi resmiyet kazanacakken, Trump destekçileri kongre binasını bastı. Dünya kamuoyunda büyük yankı uyandıran gelişmeler sonrası Amerikan istihbarat servisleri eleştirilerin hedefi haline geldi. ABD'li uzmanlar, FBI ve CIA'ye sert şekilde tepki göstererek, ''Bizi üçüncü dünya ülkelerine çevirdiniz'' ifadelerini kullandı.

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden'ın seçimlerde elde ettiği zaferi resmiyete kavuşturacak Kongre oturumu öncesi ABD Başkanı Donald Trump başkent Washington'da bir miting düzenledi. Bu mitingin ardından Trump destekçileri, oturumu engellemek maksadıyla Kongre'ye baskın yaptı. Olaylarda onlarca kişi yaralanırken 4 kişi öldü.

Dünya basını, söz konusu olayları 'Demokrasiye kara leke' olarak okuyucularına sundu.

''CİDDİ BİR İSTİHBARAT HATASI VAR''

Söz konusu gelişmeleri televizyonlarda değerlendiren güvenlik uzmanları, Amerikan istihbaratının başarısızlığının şiddete yol açtığını söyledi.

Eski özel ajan ve popüler gazete New York Times'ın en çok okunan isimlerinden Fred Burton, söz konusu olaylara ilişkin, ''Daha önce böyle bir şey görmemiştim. Daha önce pek çok büyük ölçekli gösteriye katıldım, onları izledim. Dışişleri Bakanlığı için koruyucu istihbarat bölümünü yönettim. Ama sana karşı dürüst olmalıyım, böyle bir şey görmedim.'' ifadelerini kullandı.

İstihbarat servislerinin büyük bir başarısızlığa imza attığını belirten Burton, ''Acil durum planları bile yok. Burada bir istihbarat hatası var.'' dedi.

ESKİ FBI AJANI: ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKESİ GİBİYİZ

ABD'nin iç istihbaratından sorumlu FBI'da görev yapan eski bir ajan, FOX 8 Live kanalında, olayda istihbaratın tam kusurlu olduğunu söyledi.

FBI ve CIA'in bu tür davranışlarının olaylar yatışsa dahi göz ardı edilemeyeceğini söyleyen ajan, ''Üçüncü Dünya ülkelerine döndük. Bu Amerika Birleşik Devletleri'nde olmamalı. Buna müsamaha gösterilmemeli.'' dedi.

ABD'deki Kongre baskını neden önlenemedi?

AMERİKAN İSTİHBARATI SOSYAL MEDYADA ALAY KONUSU OLDU

Öte yandan söz konusu gelişmeler ve açıklamaların ardından sosyal medyada da FBI ve CIA'ye tepkiler gecikmedi. Birçok kullanıcı, güvenlik uzmanlarına benzer ifadelerle istihbarat birimleriyle alay etti. 

Türkiye'de de geniş yankı bulan olaylara ilişkin, ''Devşirme ajan organizasyonu FETÖ'den de mi bilgi verilmedi'' şeklinde yorumlar yapıldı.

Dünyaca ünlü stratejist William Enghdal, FETÖ ile Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA arasındaki çarpıcı bağlantıyı gözler önüne sermiş, 15 Temmuz'un bir CIA darbesi olduğunu öne sürerek, Amerika'nın kirli bir oyunun içinde olduğunu vurgulamıştı.

 

 

ABD'deki Kongre baskını neden önlenemedi? ile ilgili etiketler FBI ABD CIA protesto İstihbarat FETÖ ajan gösteri
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.