Oy pusulaları çöpten çıktı!

Şu sıralar oy sayma işlemlerinin devam ettiği ABD seçimlerinde, başkanlık sürecini derinden etkileyecek bir gelişme yaşandı. Louisiana eyaletine postayla gönderilen oy pusulasının çöpe atılmış olduğu tespit edildi.

Milyonlarca Amerikalı 59. başkanlarının Cumhuriyetçi Donald Trump mı, Demokrat Joe Biden mı olacağına karar vermek için sandık başına gitti. Sandıklar TSİ ile sabaha karşı kapanırken, yarış başa baş ilerliyor.

Seçim sürecinde birçok anket, Demokrat Joe Biden'ın en az yedi puan önde olduğunu ve seçimi kazanacağını açıklamıştı.

Ancak gelen son verilere göre, Cumhuriyetçi Trump ipi göğüslemeye çok yakın.

ÇÖPTEN OY PUSULALARI ÇIKTI

Öte yandan NBC’nin Houston’daki yerel televizyon kanalı KPRC’nin haberine göre; Louisiana eyaletine postayla gönderilen oy pusulasının çöpe atılmış olduğu tespit edildi.

ABD Posta Ofisi, pusulanın Houston’daki postaneden çalınmış olabileceğini düşünüyor. Pusulanın kapalı zarfı açılmamıştı.

FARKI KAPATMASI MÜMKÜN DEĞİL

Louisiana’nın başkenti Baton Rouge’dan Kaliforniya’ya gönderilen bir oy pusulası da aynı çöpte bulundu. Bu postadaki pusulada Trump’a oy verildiği öğrenildi.

Kaliforniya eyaletinde Biden'ın Trump’tan yaklaşık 4 milyon oy farkı olduğu için çöpten çıkacak pusulaların sonucu değiştirmesi mümkün değil.

Aynı şekilde Louisiana’yı da Trump farklı kazanmıştı. Yine de iki başkan adayı arasında uzun süreceğe benzeyen hukuk savaşında bu oy pusulaları da gündeme gelebilir.

Oy pusulaları çöpten çıktı! ile ilgili etiketler ABD seçim oy pusulası Çöp Trump biden
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.