ABD'de Trump dönemi bitiyor mu?

ABD'nin önde gelen yayın kuruluşlarından Washington Post ve ABC News, 3 Kasım 2020'deki başkanlık seçimlerinde Demokrat Partili Joe Biden'ın Donald Trump'ın önüne geçtiğini iddia etti.

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüs salgınının merkezi haline gelen ABD'de, sağlık sistemi alarm veriyor. Ülkede bu zamana kadar 105 binden fazla insan yaşama veda etti.

Özel sağlık hizmetlerinin de ateş pahası olduğu ülkede insanlar adeta ölüme terk edildi.

TRUMP'A BİR DARBE DE POLİSTEN!

Tüm bu eleştirilerin odağında seçime hazırlanan başkan Donald Trump'a bir darbe de siyahi bir Amerikan vatandaşının polis şiddeti sonucu herkesin gözü önünde can vermesiyle patlak veren eylemler vurdu.

Minneapolis kentinde polis şiddeti sonucu siyahi George Floyd'un hayatını kaybetmesi üzerine New York’tan Los Angeles’a ülkedeki birçok şehirde protesto gösterileri başladı.

Salı gününden beri ülke genelinde süren Floyd protestolarında, göstericilerle polis karşı karşıya geldi, çatışmalarda polis araçları yakılırken, onlarca kişi gözaltına alındı.

Protestolarda göstericiler "siyahların hayatı değerlidir", "beni vurma" ve "nefes alamıyorum" şeklinde sloganları atarken, polis şiddetini kınayan pankartlar taşıdılar.

Cumartesi akşamı ülkedeki en az 8 eyalette, destek için Ulusal Muhafız birliklerinin göreve çağrıldığı belirtilirken 16 eyaletteki 25 şehirde gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

FLAŞ İDDİA: TRUMP SEÇİMDE GERİYE DÜŞTÜ

Tüm bu 'olumsuz' gelişmelerin üzerine bir de seçim gündemiyle çalkanan ülkede, flaş bir iddia ortaya atıldı.

ABD'nin önde gelen yayın kuruluşlarından Washington Post ve ABC News, 3 Kasım 2020'deki başkanlık seçimlerinde Demokrat Partili Joe Biden'ın Donald Trump'ın önüne geçtiğini açıkladı.

Yapılan son kamuoyu yoklamasında yüzde 43 seviyelerinde olduğu belirtilen Demokratların adayı Biden'ın oyunu yüzde 53 seviyesine çıkartttığı ve seçimlerden galibiyetle ayrılacağı iddia edildi.

Uzmanlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tip koronavirüs krizi nedeniyle 3 Kasım 2020'deki başkanlık seçimlerinde Demokrat Partili Joe Biden karşısında güç kaybedebileceğini belirtiyor.

ABD'de Trump dönemi bitiyor mu?

ABD'de Trump dönemi bitiyor mu? ile ilgili etiketler ABD Donald Trump seçim protesto Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.