ABD'de tarihi tasarı kabul edildi

ABD’de başkent Washington’a eyalet statüsü kazandırmak için hazırlanan tasarı Temsilciler Meclisi'nde kabul edildi. Trump tasarıyı veto edeceğini açıklamamıştı.

Temsilciler Meclisinde bugün yapılan oylama ile Washington’a eyalet statüsü verilmesi tasarısı 232’ye karşı 180 oy ile kabul edildi. Başkente eyalet statüsü verilmesini destekleyen Demokratlar, Temsilciler Meclis Başkanı Nancy Pelosi liderliğinde evet oyu kullandı. Tasarı, bir sonraki aşamada ise Cumhuriyetçilerin çoğunluğunu oluşturduğu Senato’da oylanacak.

TRUMP 'VETO EDECEĞİM' DEMİŞTİ
Beyaz Saray, geçmişte yapmış olduğu açıklamada Başkan Donald Trump’ın Washington’ın 51. eyalet olmasıyla ilgili yasa tasarısının önüne gelmesi halinde veto edeceğini açıklamıştı. Trump, Washington'a eyalet statüsü verilmesinin Temsilciler Meclisi ve Senato’da daha fazla Demokrat vekilin olmasına yol açacağına inanıyor.

ÖZEL BİR STATÜSÜ VAR
Washington, idari açıdan herhangi bir eyalete bağlı bulunmazken, özel statüye sahip. Başkent direk olarak, federal devlete bağlı. Kentin belediye başkanı vardır ancak valisi yok.

ABD'de tarihi tasarı kabul edildi ile ilgili etiketler ABD Washington Trump eyalet
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.