ABD'de tanklar sokağa çıktı

ABD'de 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları dolaysıyla düzenlenecek askeri geçit töreni için son hazırlıklar yapılıyor. ABD Başkanı Trump’ın talimatı ile ‘Salute to America’ etkinliğinde boy gösterecek olan zırhlı araçlar, konuşlanacak ancak altyapı endişeleri nedeniyle geçit yapmayacak.

Washington’daki 4 Temmuz kutlamaları çerçevesinde bugün bir grup M1 Abrams tankı ve ağır silahlı askeri araçlar boy gösterecek.

ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘Salute to America’ etkinliğinde sahne alacak olan zırhlı araçlar, etkinlikte konuşlanacak ancak altyapı endişeleri nedeniyle geçit yapmayacak.

Trump ayrıca, Hava Kuvvetleri’ne ait F-35 ve F-22 savaş uçaklarının da etkinlik boyunca başkent semalarında uçması talimatı verdi.

TRUMP: DİĞER 4 TEMMUZLARA BENZEMEYECEK

Beyaz Saray Oval Ofisi’nde bir açıklama yapan Trump da, “Başımızın üzerinde uçaklar olacak, dünyanın en iyi savaş uçakları ve diğer uçaklar da, ayrıca dışarıda konuşlu birkaç tankımız olacak” ifadelerini kullandı.

Trump, araçların nereye konuşlandırılacağı hakkında fazla detay vermedi ancak altyapı ‘hassasiyetini’ dile getirdi.

Trump, “Tanklar konusunda bir hayli dikkatli olmalısınız çünkü yollar bu tarz ağır araçları taşımamaya meyilli. Bu yüzden onları belirli bölgelere yerleştireceğiz, ama yepyeni Sherman ve Abrams tanklarımız var” dedi.

Trump, “Washington DC’de harika bir 4 Temmuz yaşayacağız. Diğerlerine hiç benzemeyecek. Çok özel olacak, umarım çok fazla insan görmeye gelir. Bu ülkeyle ilgili olacak ve Amerika’ya selam anlamına gelecek” ifadelerini kullandı.

ABD'de tanklar sokağa çıktı

SHERMAN EN SON İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI'NDA KULLANILDI

Askeri yetkililer ise sembolik bir sunum çerçevesinde 'makul sayıda' askeri aracın görücüye çıkacağını açıkladı. Yetkililer, Trump’ın oldukça ‘vatansever’ mesajlar vermesini beklediklerini de belirtti.

ABD tarafından İkinci Dünya Savaşı’nda kullanılan Sherman tankları on yıllardır hizmet vermiyor. Abrams ise ülkenin ana muharebe tankı olarak halihazırda kullanılıyor.

ABD'de tanklar sokağa çıktı - Resim : 2

MASRAF GEREKÇE GÖSTERİLMİŞTİ

2017 yılında Fransa'nın kurtuluş günü olan Bastille Günü etkinliklerini Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile birlikte izleyen Donald Trump, bunun etkisinde kalarak benzeri bir geçit törenini kendi ülkesinde gerçekleştirmek konusundaki hevesini dile getirmişti.

Trump’ın bu isteği büyük oranda masrafı gerekçesiyle hayata geçirilmemişti. Yerel yetkililer de ağır silahlı tankların sokaklara vereceği zararı vurgulayarak fikre karşı çıkmıştı.

​Fransız Devrimi'nin bir parçası olarak Bastille hapishanesinin yıkıldığı gün olan 14 Temmuz, devrimin gerçekleştiği 1789 yılından bu yana her yıl kutlanıyor.

4 Temmuz ise, ABD’nin 1776 yılında koloni Britanya İmparatorluğu'ndan bağımsızlığını kazanmasına atıfta bulunuyor. Bu tarihte ülke genelinde tatil ilan ediliyor.

 

 

ABD'de tanklar sokağa çıktı ile ilgili etiketler Donald Trump F-35 ABD Beyaz Saray
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.