ABD'de şok havası! Üretici Fiyat Endeksi yüzde 7'yi aşınca piyasalar panikledi

ABD'de Üretici Fiyat Endeksi verileri açıklandı. ÜFE haziranda bir önceki aya kıyasla yüzde 1 arttı. Bu dönemde piyasa beklentilerini aşan ÜFE'nin yüzde 0,6 artması öngörülüyordu.

ABD'de Çalışma Bakanlığı, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerini duyurdu. Açıklamaya göre; ÜFE haziranda bir önceki aya kıyasla yüzde 1 arttı. Bu dönemde piyasa beklentilerini aşan ÜFE'nin yüzde 0,6 artması öngörülüyordu. ÜFE, mayıs ayında yüzde 0,8 arttı.

Üretici fiyatları, geçen ay yıllık bazda da yüzde 7,3 artarak piyasa beklentilerinin üzerinde yükseliş kaydetmişti. Kasım 2010'dan bu yana kaydedilen en yüksek artışı gösteren endeksin haziranda yıllık yüzde 6,8 artması bekleniyordu. ÜFE, mayısta yıllık bazda yüzde 6,6'lık artış kaydetmişti.

Değişken gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek ÜFE ise haziran ayında aylık yüzde 0,5 ve yıllık yüzde 5,5 yükseldi. Çekirdek ÜFE'ye ilişkin piyasa beklentisi, aylık yüzde 0,5 ve yıllık yüzde 5,1 artması yönündeydi.

ÜFE, üretimde kullanılan girdilerin fiyatlarını ölçerek nihai ürün fiyatlarına ve manşet enflasyona ilişkin ipuçları veriyor. ABD Merkez Bankası (Fed), ÜFE de dahil olmak üzere tüm enflasyon göstergelerini takip ediyor.

ABD'de şok havası! Üretici Fiyat Endeksi yüzde 7'yi aşınca piyasalar panikledi ile ilgili etiketler ABD Üretici fiyat endeksi ABD çalışma bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.