ABD'de siyasete yön verenler köle sahibi çıktı: 1700 Kongre üyesinin adı geçiyor

ABD'nin kuruluşu ve erken dönemlerinde siyasete yön verenler konusunda yapılan bir araştırmadan çarpıcı sonuçlar çıktı. Söz konusu araştırmada 1700 kongre üyesinin köle sahibi olduğu ortaya çıktı. Araştırma ABD'nin erken döneminde siyasete hangi kesimlerin damga vurduğunu göstermesi açısından önem teşkil ediyor.

ABD'nin kuruluşunda ve iç savaş sonrasında çıkan yasalarda aktif rol oynayan binlerce kongre üyesinin köle sahibi olduğu ortaya çıktı. Washington Post gazetesinde yer alan haberde 18. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar Kongre'de aktif rol oynayan 1700 kongre üyesinin bir dönem köle sahibi olduğu belirtildi. Haberde köle sahibi olan Kongre üyelerinin sadece güney eyaletlerinden değil, Orta Batı ve Batı eyaletlerinin bir çoğunu kapsayan 37 eyaletten olduğu yer aldı.

Köle sahibi olan Kongre üyeleri arasında 1832'de 468 kölesi olan Maryland Senatörü Edward Lloyd V ve 1820'de köleliği yasal hale getirmek için çalışan Illiniois Senatör Elias Kent Kane gibi isimler bulunuyordu. Wahshington Post'un haberinde Senato'da temsil edilen ilk kadın olan ve kadınların oy hakkı ile beyazların üstünlüğünü savunan Rebecca Latimer'in de bir dönem köle sahibi olduğu yer aldı.

Köle sahibi isimlerin ABD siyasetinin geniş bir yelpazesinde yer aldığı ortaya çıktı. Köle sahibi siyasetçiler arasında çok sayıda siyasi partinin üyesi yer alırken, popülistler, ilericiler, yasakçılar ve sendikacıların da yer aldığı belirtiliyor. Köle sahiplerinin 481'i ise Cumhuriyetçiler'den oluşuyor.

Araştırma, 20. yüzyılın başlarına kadar köle sahibi kişilerin Kongrede görev yapmaya devam ettiğini ortaya koyarken, bu köle sahiplerinin çoğunun Kongredeki kölelik tartışmalarına katıldığı ve anayasanın yazım sürecinde yer aldığının altı çizildi. Söz konusu araştırma ABD'nin erken döneminde siyasete hangi kesimlerin damga vurduğunu göstermesi açısından önem teşkil ediyor.

ABD'de siyasete yön verenler köle sahibi çıktı: 1700 Kongre üyesinin adı geçiyor ile ilgili etiketler ABD kongre köle
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.