ABD'de silahlı saldırı dehşeti!

ABD'nin California eyaletinde Santa Clara Valley Ulaşım Otoritesi (VTA) tesisine düzenlenen silahlı saldırıda 1’i saldırgan olmak üzere toplam 9 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Silahlı saldırganın olaydan önce kendi evini ateşe verdiği de belirtildi. Korkunç saldırıdan sonra ABD Başkanı Joe Biden'ın talimatıyla ülkedeki bayraklar yarıya indirildi.

ABD’nin California eyaletine bağlı San Jose kentinde bulunan Santa Clara Valley Ulaşım Otoritesi (VTA) tesisine silahlı saldırı düzenlendi.

ABD'de silahlı saldırı dehşeti!

Santa Clara Şerif yardımcısı Russell Davis yaptığı açıklamada, saldırıda 1’i saldırgan olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybettiğini bildirirken, saldırganın VTA çalışanı olduğunu açıkladı.

ABD'de silahlı saldırı dehşeti! - Resim : 2

VTA tesisine bomba imha ekiplerinin gönderildiğini aktaran Davis, "Binanın içinde patlayıcı cihazlar bulunduğuna dair bilgi aldık" ifadelerini kullandı.

 

ABD'de silahlı saldırı dehşeti! - Resim : 3

ÖNCE KENDİ EVİNİ ATEŞE VERMİŞ

ABD basınında çıkan haberlerde ise, saldırganın erkek olduğu ve saldırıdan önce kendi evini ateşe verdiği ifade edilirken, yangın sırasında evin boş olması nedeni ile ölen ya da yaralanan olmadığı aktarıldı.

ABD'de silahlı saldırı dehşeti! - Resim : 4

 

BIDEN BAYRAKLARI YARIYA İNDİRDİ

ABD Başkanı Joe Biden, California'nın San Jose kentinde 8 kişinin yaşamını kaybettiği silahlı saldırının ardından, ülkedeki bayrakların yarıya indirilmesi talimatı verdi.

Bayrakların yarıya indirilmesi talimatı verdiğini belirten Biden daha önce, Atlanta, Colorado, Güney Carolina, Indiana gibi yerlerdeki silahlı saldırılar nedeniyle bayrakların yarıya indirildiğini anımsattı ve "Yeter." mesajını verdi. Kongreyi silah düzenlemeleri ile ilgili yasalar konusunda bir an önce harekete geçmeye davet eden Biden, "Bir kurşunla alınan her can, milletimizin ruhunu paramparça ediyor. Daha fazlasını yapabiliriz ve yapmalıyız." çağrısında bulundu.

ABD'de silahlı saldırı dehşeti! ile ilgili etiketler ABD silahlı saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.