ABD’de şiddet olayları/ SuperHaber- Özel

SuperHaber’e konuşan Gazeteci Yusuf Serçe, “olay hadiselerin tekrarından ibaret” dedi.

ABD'de şiddet olayları nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde polis helikopteri düşmesi sonucunda iki polis öldü. Charlottesville kentinde daha önceki bir olayda ise ırkçıların yaptığı gösteriyi protesto eden ırkçılık karşıtı grubun üzerine araba sürülmesi sonucunda bir kişi yaşamını yitirmiş, birçok kişi yaralanmıştı. Konfederasyon ordusunun komutanına ait heykelin kaldırılması planı üzerine, aşırı ırkçı grupların protesto gösterileri başlattığı kentte, ırkçılık karşıtı grubun tepki göstermesi üzerine olaylar büyümüştü.

TRUMP’I EĞİTMEK İSTİYORLAR

Gazeteci Yusuf Serçe ABD’de yaşananları SuperHaber’e değerlendirdi.

Serçe olayın, hadiselerin tekrarından ibaret olduğunu söyledi ve “Trump Amerikan derin devletinin çok da istediği değil beraber çalışmak zorunda kaldığı bir isim. Tabiri caiz ise Trump’ı eğitmek istiyorlar. Bu olayların içerisine Amerika derin devletinin dahil olduğuna yüzde yüz inanıyorum az çok da bunu görebiliyorsun. Bir insanın araba ile kalabalığın içine dalması pek de beklenebilecek bir davranış değil. Biraz da bu Amerikan derin devletinin düellosu gibi bir şey” ifadelerini kullandı.

BEYAZ SARAY DERİN DEVLETİN ÜSSÜ

“Beyaz Saray’da bir nevi Amerikan derin devletinin üssü” diyen Serçe, “Başkan ile bir mücadele var. Trump’ta elini güçlendirmek adına birçok şey yapıyor. Ekonomik olarak ilerlemeler olduğu gözleniyor. İşsizlik oranları düşüyor, yeni iş imkanları çoğalıyor. Ekonomi de iyi olunca Amerikalılarında Trump’a olan desteği artıyor” şeklinde konuşarak sözlerine şöyle devam etti;

“Bunu zaten hemen hemen her hafta yapılan seçimlerde görebiliyoruz. En son Demokrat partili senatörün Cumhuriyetçilere katılması Virginia Valisi’nin de Cumhuriyetçiler tarafından kazanılması gibi 5-6 ay içinde en az 10 vali yine seçime gidecek. Burada öngörülerde Cumhuriyetçiler alacak gibi. Dolayısıyla bu tür meseleler öne çıkınca hem Demokratlar ve daha ziyade dediğim gibi Amerikan derin devleti bundan tedirgin oluyor. Çünkü sistemin değişme ihtimalide yüksek. Şu an Trump’ın eli ne kadar bağlı da olsa bu ilerlemeler Trump’ın ister istemez elini güçlendirecek.

MCAİN, TRUMP ALEYHİNDE HAREKET EDİYOR

Geçmişe doğru şöyle 2 hafta geriye gittiğimizde senatörler içerisinde özelikle Cumhuriyetçileri tabi kast ediyorum. Trump aleyhinde hareket eden senatörler gördük. Bunların en önemlilerinden birisi Senatör John Mcain. Bu ismi Türkiye yakinen biliyor. Amerikan dostluk derneğinin de başkanı. Dolayısıyla Cumhuriyetçilerinde tepkisi var. Bu Cumhuriyetçiler de Amerika’nın derin devletini teşkil ediyor. Öteden beri senatörlük yapmış, Amerika’nın siyasetine dünyanın siyasetine yön veren kişiler. Tabi Trump’tan rahatsız oluyorlar bu aşikar.

DAMADI SİYONİZME YAKIN BİR YAHUDİ

“ABD dış politikasına baktığımızda Trump gerek PKK PYD konusunda gerek İsrail konusunda ABD derin devletini memnun edici işlerde yapıyor. Bunu nereye koymak lazım?” sorusunu da yanıtlayan Serçe şu ifadeleri kullandı;

“Şöyle bir ikilem var. Başta Trump’ın özel hayatından başlarsak damadı Siyonizme yakın bir Yahudi. Dolayısıyla Trump’ın da malum İsrail’in başkentİ olarak Kudüs’ü hedef göstermesi ve bunu kabul edeceğini açıklaması seçim öncesinde hatta şu an bile benzer söylemler içerisinde olması dolayısıyla burada aslında İsrail’in planını düşünmek lazım. Dediğim gibi Trump her noktada da direnecek diye bir mesele yok. Çünkü bu bizi rahatsız eden bir nokta. Türkiye’yi bölgeyi bir takım daha sağduyulu diyebileceğim insanlar konusunda Trump pek de umursamaz bir tavırda. Onlara yakın bir durumda olduğu için Trump’ı çok da bizden taraf olma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. İlla bizim düşüncemize olmak zorunda hissetmiyor kendisini. Ama benim kendi görüşüm aldığım izlenimler kesinlikle Trump Türkiye’ye daha yakın politikalar tercih ediyordu. Fakat Amerika’nın gerçek derin devleti gerekse İsrail politikaları daha çok öne çıktı. Hiçbir Başkan da “derin devlete karşı çıkayım” diye Türkiye’nin yanında olmak istemeyecektir.

OLAYLAR KOLAY KOLAY ÇIĞIRINDAN ÇIKMAZ

Serçe’ye “Diyelim ki dediğiniz gibi bu olayların arkasında ABD derin devleti var. Bu daha ne kadar daha sürer sizce nereye doğru gider?” sorusunu da sorduk. Serçe, “fazla bir şey beklemenin bir manası yok. Aynı bölgede geçen sene BM toplantısı olduğu zamanlar aynı yine siyahi gösterileri vardı ırkçılıktan mütevellit. Bir hafta önce sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Olaylar devam ettiyse de daha sonra bir nevi kendiliğinden diyebileceğimiz şekilde tekrar sakinleşti. Amerika bildiğimiz Amerika. Denetimlidir, olaylar kolay kolay çığırından çıkmaz. Bu doğrultuda ben şahsen olayların daha ileriye gidebileceğini düşünmüyorum. Bu karşılıklı zıtlaşmanın düellonun sokağa yansıyan tarafları” dedi.

Serçe konuşmasına şöyle devam etti;

“Öte yandan daha geçen sene seçim esnasında Demokratlar mı yoksa Cumhuriyetçiler mi hangi tarafı tutsam böyle bir ikilem vardı. Daha ziyade biz kendi istikametimizi belirlememiz lazım. Ben çok eminim ve görüyorum Amerikalılar her zaman bu tür siyasetlerden hoşlanır. Bizim ki belirsiz demiyorum ama karşı tarafa göre tavır almanın çok da bizim işimize yaradığını düşünmüyorum. İşte zaten Cumhurbaşkanımızın tavrının da doğruluğu burada ortaya çıkıyor. Malumdur kendisi her zaman net tavırlar alıyor. Onun arkasında durmayı da biliyor. Bence Cumhurbaşkanımızın en büyük başarılarından birisi de budur. İnanıyorum bizim bürokratlarımız ve siyasetçilerimiz de bu doğrultuda yürürse her zorluğu aşarız. Daha iyi bir dünya olur. Sadece Türkiye açısından değil Amerika açısından da diğer dünyanın bölgeleri açısından da daha iyi bir dünya olur. Benim düşündüğüm en iyi politika en iyi siyaset bu olacaktır.”

ABD’de şiddet olayları/ SuperHaber- Özel ile ilgili etiketler ABD Irkçılık Şiddet virginia yusuf serçe
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.