ABD'de senatörler Erdoğan'a karşı birleşti

ABD'de Joe Biden döneminin başlaması ile birlikte senatörlerden Türkiye'ye yönelik skandal bir talep geldi. 54 senatörün imzası ile yayınlanan mektupta Biden'dan Erdoğan'a “baskı yapması” istendi.

ABD Senatosu'ndan Başkan Joe Biden'a Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik skandal bir talep geldi.

54 senatörün imzasıyla sunulan mektupta Biden'dan Erdoğan'a “Türkiye'deki insan haklarının korunması için” daha çok baskı yapması istendi.

“ERDOĞAN’IN DURDURMASINI İSTİYORUZ”

Mektupta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iç siyasette muhalefeti marjinalleştirdiği, eleştiri yapan basını susturduğu ve gazetecileri tutukladığı idda edilirken, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yönetimine muhaliflere baskıyı bir an önce bırakmasını, siyasi tutukluların salınmasını ve otoriteryen yönetimi durdurmasını istiyoruz” ifadesi kullanıldı.

Senatörler, "Erdoğan'ın dış politikasının zamanla daha agresif ve kavgacı hale geldiğini" savundu ve şu değerlendirmelerde bulundu:

"Geçen yıllarda o (Erdoğan) Suriye'de ABD'nin desteklediği ve IŞİD'le savaşan Kürtlere saldırdı, ABD teknolojisiyle uyumlu olmadığı konusunda uyarılmasına rağmen Rus hava savunma sistemleri aldı, Azerbaycan'ı Ermenistan'la bölgesel anlaşmazlığını çözmesi için şiddet kullanmaya teşvik etti"

ABD'de senatörler Erdoğan'a karşı birleşti

REUTERS'TEN BIDEN YORUMU

Biden’ın seçime gelmesinin ardından Türkiye NATO müttefiki olarak ABD ile daha iyi ilişkiler istediğini duyurmuştu. İngiliz haber ajansı Reuters, “Biden’ın insan hakları konusunda Ankara’ya daha sert yaklaşması bekleniyor” yorumunu yaptı.

ABD'de senatörler Erdoğan'a karşı birleşti ile ilgili etiketler ABD Türkiye Erdoğan Mektup senato
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.