ABD'de seçmene evden çıkmayın çağrısı yapıldı

ABD, 4 yıl ülkeyi yönetecek yeni başkan için sandık başına gitti. Trump ile Biden arasındaki yarıştan son düzlüğe girilmişken şok bir gelişme yaşandı. Michigan eyaletinde seçmenlerden otomatik çağrı yapılarak evlerinden çıkmamaları ve oy vermemeleri istendi. FBI, robot aramaların kaynağını araştırmak için çalışma başlattı.

ABD, 46’ıncı başkanını seçmek için sandık başına gitti.

ABD Başkanı Donald Trump ile ABD Başkan Adayı Joe Biden arasındaki Michigan eyaletinin Flint kentinde süren yarışta FBI devreye girmek zorunda kaldı.

Çünkü Flint kenti sakinlerine otomatik çağrı sistmi aracılığı ile evlerinden çıkmamaları ve oy vermemeleri konusunda bildiri yapıldığı ileri sürüldü. Söz konusu çağrılara ilişkin FBI’ın soruşturma başlattığı açıklandı.

Michigan Başsavcısı Dana Nessel de, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada seçmenler seslenerek, “Açıkçası bu yanlış ve oylamayı bastırma çabası. Uzun kuyruk yok ve bugün oy vermek için son gün. Yalanlara inanmayın! Sesinizi duyurun” uyarısında bulundu.

ABD'de seçmene evden çıkmayın çağrısı yapıldı ile ilgili etiketler ABD seçim Trump FBI biden
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.