ABD'de polis şiddeti durmuyor!

George Floyd adlı siyahi bir Amerikalının polis tarafından yerde diziyle ensesine bastırılarak öldürülmesinin ardından ülke çapında çıkan olaylar sürerken bu kez de Kaliforniya eyaletinde bulunan Santa Rosa kentinden dehşete düşüren bir polis şiddeti görüntüsü geldi. Görüntülerde yere yattığı ve ellerini arkada birleştirdiği görülen şüpheli hiçbir direnç göstermediği halde K9 köpeğine ısırttırılıyor. Ve şüphelinin yakınlarının çığlıkları altında tam 90 saniye bu işkence sürüyor.

ABD'yi iç savaşın eşiğine getiren Afrika kökenlilere karşı polislerin takındığı sert tutum ülke genelindeki olaylara rağmen bitmiyor.

George Floyd'un öldüğü olayın dehşeti tüm çıplaklığı ile ortadayken bu kez de Kaliforniya'dan benzer bir görüntü ortaya çıktı.

Santa Rosa kentinde bir ihbar üzerine şartlı tahliye şartlarını ihlal etmekle suçlanan Jason Anglero Wyrick adlı siyahi polislere hiçbir direnç göstermediği halde şiddete maruz kalıyor. 

Çevresinde bir anda 5-6 polis görevlisi gören Wyrick korku ile yere uzanıyor. Ellerini de arkada birleştirerek hiçbir direnç göstermiyor. 

Ancak yerde yatmasına rağmen K9 polis köpeğinin tasmasını elinde tutan polis Wyrick'e saldırmasına izin veriyor. 

Wyrik'in sağ ayak baldırını ısıran ve tam 90 saniye boyunca bırakmayan polis köpeğine müdahale etmek ise ancak bir dakikanın sonunda polislerin aklına geliyor. Ya da başka bir deyişle yaptıkları işkenceyi yeterli görüp müdahale ediyorlar. 

ABD'de polis şiddeti durmuyor!

Dehşet anlarının hem görgü tanıklarının, hem de polis vücut kamerasından ortaya çıkması üzerine Sonoma County milletvekilleri olayla ilgili inceleme başlattı. 

35 yaşındaki  Wyrick'e hastanede müdahale eden doktorlar, diğer ısırık yaraları dahil olmak üzere baldırından 6 inclik bir parçayı almak zorunda kaldılar. Birkaç hafta hastanede tedavi görmek zorunda kalacak olan Wyrick'in bir aile üyesine göre 35 yaşındaki adam ayak parmaklarını hissetmiyor. 

Wyrick'e böylesi bir dehşetin yaşatılma sebebi ise bir ihbardı. Clyde Stauft adlı kişi Wyrick'in ateşli bir silahı 2 kişiye doğrulttuğunu ileri sürmüştü. Bu ihbar üzerine polisler şartlı tahliyede olan Wyrick'i tutuklamaya gelmişti. Ancak yapılan araştırmalarda Anglero Wyrick'in silahının olmadığını ortaya koydu yani ihbar da asılsızdı.

ABD'de polis şiddeti durmuyor! ile ilgili etiketler ABD polis Şiddet Kaliforniya K9 köpeği şartlı tahliye
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.