'Terörist arıyorsan Ülkü Ocakları’na soruşturma açacağına Pensilvanya’daki sümüklünün peşine düş!’

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, ABD’de Ülkü Ocakları’na skandal soruşturma ve İran'ın Azerbaycan-Ermenistan sınırında başlattığı tatbikatı konuştu.

"ÜLKÜ OCAKLARI'NI TEÖRÖR KAPSAMINDA SORUŞTURMAYA DAHİL EDEN ABD, FETÖ İLE İLGİLİ EN UFAK KILINI KIPIRDATMIYOR"

Nedim Şener, "Batının Türkiye'de ne çok rahatsız olduğu konu ulusalcılar, milliyetçiler ve vatanseverlerdir. Yıllardır Türkiye'ye çok büyük yatırım yaptılar, II. Dünya Savaşı'ndan beri. Birçok liberal tipleri paralarıyla beslediler. Onların duruşları Türk milliyetçiliğine karşıdır. Ulusalcı bir konu olduğu zaman ya öldürülür ya itibarsızlaştırılıyor ya da değişik sıfatlarla yok ediliyor. Ülkü Ocakları yıllardır MHP'ye bağlı bir gençlik yapılanması. Ülkü Ocakları'nı terör kapsamında soruşturmaya dahil eden ABD, FETÖ ile ilgili en ufak kılını kıpırdatmıyor. Aramızda suçluların iade anlaşması var, 1980 tarihli. Türkiye FETÖ ve çetesini 7 kere ABD'den talep etti ve dosya gönderdi. ABD Adalet Bakanlığı tek bir sayfasını açıp bakmadı bile. ABD'nin ikiyüzlü, haydut ve nobran terör destekçisi bir devlet olduğunu kabul edin ve ondan bir şey beklemeyin. Onun yanında ABD her ağzını açtığında terörle savaş diyor ancak PKK'ya milyarlarca dolar para yardımı yapıyor ve siyasi olarak sizi destekleyeceğiz diyor. ABD isminde dünyaya kovboyluk yapan haydut ve terörist bir devletle karşı karşıyayız. O tavrını değiştirmedikçe bizim de ona bakışımız değişmemeli. ABD'den bir şey beklenmemeli. Terörist arıyorsan Ülkü Ocakları’na soruşturma açacağına Pensilvanya’daki sümüklünün peşine düş." sözlerini kullandı.

"ABD TARAFINDAN HEDEFE KONULMASI ÜLKÜ OCAKLARI'NIN NE KADAR DOĞRU İŞLER YAPTIĞININ GÖSTERGESİ"

Mete Yarar, "Onlarca yasa dışı silahlı örgüt varken, o örgütleri tanımakta zorluk çeken Avrupa, ABD PYD/PKK ile örtüştüremeyenler Ülkü Ocakları'nın nasıl bir faaliyeti olabilir ki yasaklamaya götürülebilir. Ülkü Ocakları kurulduğundan beri siyasete kazandırdıkları ve sahada yaptıklarıyla bilinen bir yapılanma. Bu onun altın madalyası herhalde. ABD tarafından hedefe konulması Ülkü Ocakları'nın ne kadar doğru işler yaptığının da bir göstergesi. Bir şeylerin önüne geçiyorlar demekki. ABD'de hedef konmasının en önemli sebeplerinden biri de FETÖ'cüler olduğunu biliyoruz. FETÖ'cüleri rahatsız eden bir yapı, bizim için de sevilecek bir yer. Büyük işler yapmışlar ki böyle büyük bir hedefe konmuşlar.

"İÇ İÇE GEÇMİŞ TÜRK-RUS İLİŞKİLERİ BİR ANDA KÖTÜYE BAĞLANMAZ"

Soçi süreciyle ilgili bir şey beklemediğimi söylemiştim. S-400'ler ve İdlib dahil bir şey çıkmadı. Ortadaki tablo; süreç içerisinde tarafların söylemleri, daha önceki süreçlerden çok farklıydı. Bu farklılık basın toplantısı bile yapmayı gerektirmeyecek bir durum olduğunu gösterdi. Normalde uzlaşı sağlandığında basın toplantısı düzenlenirdi. Somut bir şey olmayınca, olayın daha farklı bir yere gitmemesi adına bence düzenlenmedi. Bu Türk-Rus ilişkilerini bitirmez. Komşuluk ilişkileri, ekonomik, karşılıklı kritik anlaşmaları içinde barındırıyor. Bu kadar iç içe gemiş ikili ilişki bir anda kötüye bağlanmaz. ABD'yi örnek verirseniz, onlarla uzun zamandır problemliyiz. Rusya-Türkiye ilişkilerini ABD ile aynı kefeye koymamak lazım. Daha çok taze ve kuvvetlendirmek için potansiyel çok daha fazla var. Bu potansiyeli iki tarafta tepmemek istiyor. İyi niyetle başka yerlere götürülebilir." dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

'Terörist arıyorsan Ülkü Ocakları’na soruşturma açacağına Pensilvanya’daki sümüklünün peşine düş!’ ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına ABD Ülkü Ocakları

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.