Evanjelistler 'koronavirüsten korunma' ayini yaptı

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya büyük bir hızla yayılan koronavirüs salgınının yeni merkez üssü haline gelen ABD'de, başkan Donald Trump'a olan destekleriyle bilinen Evanjelist grupların liderleri, ölümcül virüse karşı dua töreni düzenledi.

Koronavirüs salgınıyla baş etmeye çalışan ABD, Çin’de vaka sayıların azalması ve ölümlerin durmasının ardından salgının yeni merkezi haline geldi.

Ülkede virüsün bulaştığı kişi sayısı son 24 saatte 18 bin 369 artışla 143 bin 55'e, ölü sayısı 322 artarak 2 bin 513'e ulaştı.

Ülkede düzgün işlemeyen sağlık sistemi nedeniyle onlarca kişi tedavi alamadığı için hayatını kaybederken, tıbbi malzeme yetersizliği nedeniyle de ülke genelinde bir kaos havası hakim hale geldi.

"KORONAVİRÜS SANA TALİMAT VERİYORUM: DUR DUR DUR"

ABD Başkanı Trump, içinde bulunduğu zor durum nedeniyle daha önce Çin virüsü olarak adlandırdığı salgında suçlamalarını yönelttiği Çin’e bile yardım isteğinde bulunurken, ülke şimdi de Evanjelist grupların insafına kaldı.

Koronavirüsle mücadele ettiklerini iddia eden Evanjelist liderler, yaptıkları yayında koronavirüse ''dur dur dur'' diyerek ülkeden gitmesini emretti. 

Sosyal medyada filmlerdeki şeytan çıkarma ayinlerine benzetilen görüntülerde,  virüs “Seni Tanrı adına yargılayarak hakkındaki hükmünü icra ediyorum koronavirüs, tüm gücünü yok et, bu ulusun üzerinden defol, bunu bitirmeni emrediyorum!” cümleleriyle defedilmeye çalışıldı.

Evanjelistler 'koronavirüsten korunma' ayini yaptı

EVANJELİST NEDİR?

Evanjelizm, genel anlamıyla inciller hakkında vaaz vermektir. İsa üzerinde yoğunlaşan bu vaazların amacı Hristiyan olmayanları bu dine davet etmektir. 

Matta, Markos, Luka ve Yuhanna tarafından yazılmış dört kanonik incilin her birine "Evanjel" denir. Yunanca "iyi haber" ya da "genel olarak kabul edilen gerçek" anlamına gelen evangelion dan gelmektedir. Bu kelimeden türetilerek, incil yazarlarına "Dört Evanjelist" denmiştir.

 

 

Evanjelistler 'koronavirüsten korunma' ayini yaptı ile ilgili etiketler ABD Koronavirüs Korona evanjelist ayin
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.