ABD'de Enes Kanter protestosu

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in manevi oğlu olan firari basketbolcu Enes Kanter ve Kanter'in sözlerine yer veren Wall Street Journal (WSJ) gazetesi ABD'de yaşayan Türkler tarafından protesto edildi. Gazetenin New York'ta bulunan merkezinin önünde toplanan Türkler, Türkiye'nin demokrasisine dil uzatan sözlere tepki gösterdi.

ABD'de yaşayan Türkler, FETÖ'cü Enes Kanter'in ve Türk demokrasisini karalayan sözlere yer veren Wall Street Journal (WSJ) gazetesini protesto etti.

New York'taki merkezi önünde gazetenin yayın politikasına tepki gösteren Türk vatandaşları, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi hakkında bilgi veren dövizler taşıdı.

FETÖ ELEBAŞININ KUKLASI!

Protesto gösterilerinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in manevi oğlu olduğunu söyleyen Enes Kanter'in 'kukla' olarak gösterildiği karikatürlere ve resimli anlatımlara yer verildi.

ABD'de Enes Kanter protestosu

'SALDIRI VE HAKARETLER KABUL EDİLEMEZ'

Gazete önündeki protesto gösterisinin öncüsü olan Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) Eş Başkanı Halil Mutlu, FETÖ üyesi Enes Kanter'in Türkiye'nin demokrasisi ve seçilmiş Cumhurbaşkanına karşı yapılan saldırı ve hakaretlerin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

FETÖ'NÜN KURŞUN ASKERİ HALİNE GELDİ

Wall Street Journal gibi presjtijli bir gazetenin sayfalarının böyle bir propagandaya alet edilmesinin üzüntü verici olduğuna vurgu yapan Mutlu, FETÖ'cü Enes Kanter'in ABD'de Fetullah Gülen'in savunuculuğundan öte, kurşun askeri haline geldiğini belirtti.

ABD'de Enes Kanter protestosu - Resim : 2

Kanter'in içinde bulunduğu spor camiasını da bu amaç doğrultusunda bir platform gibi kullandığının altını çizen Mutlu, "Kullandığı platformlara, maalesef, Wall Street'i de dahil etmiştir." diye konuştu.

GAZETEYE VE OKURLARINA EMPATİ ÇAĞRISI

6 Ocak 2021 günü ABD Kongresi'nde yaşanan olaylara da değinen TASC Eş Başkanı Halil Mutlu, "Eğer bu kalkışma bir darbe girişimiyse, Türkiye'de 15 Temmuz'da yaşananlar da darbe girişimdir." dedi.

FETÖ'cü Enes Kanter'in Wall Street Journal'da yayınlanan Türkiye karşıtı yazısına karşı cevap haklarını kullanmak istediklerini ancak henüz bu talebe bit yanıt alamadıklarını ifade eden Mutlu, "Senin darben benim darbem ayrımı yapılmadan, bütün darbelere sistematik olarak karşı durulmalı." şeklinde konuştu.

ABD'de Enes Kanter protestosu - Resim : 3

 TÜRKİYE'NİN ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN TEPKİ

FETÖ üyesi Enes Kanter'in Wall Street Journal gazetesinde Türkiye'yi karaladığı yazıya Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği de tepki gösterdi.

Büyükelçiliğin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Enes Kanter'in desteklediği ve savunduğu FETÖ (Fetullah Gülen Terör Örgütü) darbecileri, 15 Temmuz 2016'da demokratik yollarla seçilmiş hükümeti devirmek amacıyla TBMM'yi bombaladı, 251 masum sivili öldürdü ve 2 binden fazla kişiyi yaraladı." ifadeleri kullanıldı.

ABD'de Enes Kanter protestosu - Resim : 4

Büyükelçiliğin paylaşımında, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde yaşananlarla 6 Ocak 2021'de ABD Kongre binasında gerçekleşen olayları karşılaştıran 7 maddelik bilgilendirme tablosuna da yer verdi.

ABD'de Enes Kanter protestosu ile ilgili etiketler ABD Enes Kanter protesto Gazete Wall Street Journal
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.