ABD'de doktorlar Trump'ın önerdiği ilacı kullanmaya başladı

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüsün merkezi haline gelen ABD'de, doktorların ölümcül virüse karşı işe yarayıp yaramadığını bilmeden, Başkan Donald Trump'ın tavsiyesine uyarak ilaç kullandıkları belirtildi. Trump'ın tavsiye ettiği ilacın ise sıtma tedavisinde kullanıldığı ortaya çıktı.

ABD'de New York, Louisiana, Massachusetts, Ohio, Washington ve California gibi kalabalık nüfuslu eyaletlerin sağlık sistemlerinde görevli doktor ve eczacılar Reuters haber ajansına yaptıkları açıklamalarda koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırılan hastalara rutin olarak hidroksiklorokin verildiğini açıkladı. Ancak aynı zamanda doktorlar, normal şartlarda sıtma ve otoimmun hastalıklarına müdahalede kullanılan bu ilacın koronavirüse karşı da etkili olduğuna dair bir kanıt görmediklerini söyledi.

İLACIN KULLANIMI ARTIŞ GÖSTERDİ

Hidroksiklorokin kullanımı ABD'nin pandeminin merkezi haline gelmesiyle ülkede ciddi anlamda artış gösterdi.

Söz konusu ilacın potansiyel yan etkileri arasında görme kaybı ve kalp problemleri bulunuyor. Ancak doktorlar, ilacı koronavirüs hastalarına vermekten 'rahatsızlık duymadıklarını' çünkü risklerin çok yüksek olmadığını ifade etti.

TRUMP'TAN 'KULLANIN' TALİMATI

ABD Başkanı Trump bu hafta sonu iki gün üst üste ilacın koronavirüsle mücadelede kullanılması gerektiğini söylemişti. Trump ilacın Koronavirüs'le mücadeledeki etkisinin şu anda test edildiğini ifade ederek, 'Bu yönde çok güçlü işaretler var' dedi ve ardından, "Ama ben ne bilirim ki? Doktor değilim" dedi. Trump konuşmasının devamında, "Eğer işe yarıyorsa daha önce yapmamamız çok üzücü olacak" dedi ve bir kez daha hükûmetin 29 milyon adet bu haplardan aldığını vurguladı. Trump, hapların çeşitli laboratuvarlara, hastanelere ve orduya gönderildiğini ifade etti.

New York Times'ın aktardığına göre hidroksiklorokinin ölümcül mücadeledeki gücü hakkındaki veriler çok sınırlı.

ÜLKEDE SON DURUM

ABD'de şu ana kadar 168 binden fazla vaka görüldü ve 10 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

ABD'de doktorlar Trump'ın önerdiği ilacı kullanmaya başladı

NE OLMUŞTU?

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (corona virus) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs Türkiye’de de görülürken, 649 kişi yaşamını yitirdi.

ABD'de doktorlar Trump'ın önerdiği ilacı kullanmaya başladı ile ilgili etiketler ABD Donald Trump Trump Koronavirüs Korona ölüm vaka hidroksiklorokin
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.