ABD’de dile getirilen yüksek enflasyon endişelerine iktisatçı David Rosenberg yorum getirdi

Son dönemde Elon Musk ve Jack Dorsey tarafından da dillendiren hiperenflasyon kaygıları hakkında ekonomi kanalı CNBC’ye yorum yapan araştırma kurumu başkanı David Rosenberg, söz konusu endişelerin yersiz olduğunu ifade etti.

Kendi yatırım araştırma kurumunun başkanlığını yürüten Rosenberg, yüksek enflasyonun dünya çapında gözlendiğini ve bunun temel olarak tedarikte yaşanan arz talep dengesizliği ve fazla fiyatlandırmadan kaynaklandığını aktardı. Pandemi dönemi ticari regülasyonların önümüzdeki yılda daha da hafiflemesi ile enflasyonun da beklenen seviyelere geleceğini ifade eden Rosenberg, yüksek enflasyonun ekonomiye ket vuracağını dillendiren Elon Musk ve Jack Dorsey’nin kaygılarını yersiz bulduğunu belirtti.

Twitter’ın kurucusu Dorsey geçtiğimiz Cuma günü hiperenflasyon kaygısını paylaşırken, Musk da bir süre önce kısa Twitter hesabında enflasyonun kısa vade de aşırı oranda artış göstereceği endişesini aktarmıştı. Rosenberg ise enflasyonun beklentilerin çok üstünde olmasını beklemediğini belirtirken, enflasyon da ciddi bir değişim gözlenecekse bunun hiperenflasyondan ziyade deflasyon olmasının daha ihtimal dahilinde olduğunu tahmin ediyor.

BORSALARDA İŞLEM HACMİ ARTARKEN TRUMP'IN ŞİRKETİ DEĞER KAYBETTİ

Hisse senetlerinin olmaları gerektiğinden daha pahalı fiyatlandırıldığını ekleyen Rosenberg, FED’in birtakım makroekonomik politikalarda ayarlama yaparak borsaların makul seviyelere gelmesine önayak olmasını öngörüyor.

Bu arada yükseliş eğiliminde olan borsa işlemlerinde hisse senetleri değer kazanmaya devam ederken, ABD eski başkanı Donald Trump’ın kontrolündeki SPAC şirketi hisseleri Pazartesi günü yüzde 11 civarı değer kaybetti. Trump, geçtiğimiz hafta kendi sosyal medya platformunu kurma konusunda somut adımlar kaydedildiğini aktarmıştı.

 

ABD’de dile getirilen yüksek enflasyon endişelerine iktisatçı David Rosenberg yorum getirdi ile ilgili etiketler ABD enflasyon Donald Trump elon musk jack dorsey hisse senedi borsa
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.