ABD'de halk sağlığı acil durumu sona erecek: Covid tahlil ve tedavileri ücretli olacak

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Covid-19 salgını nedeniyle 2020'de ilan edilen halk sağlığı acil durumunun 11 Mayıs'ta sona ereceği bildirildi.

ABD’de 2020'de dönemin Başkanı Donald Trump tarafından Covid-19 salgının nedeniyle ilan edilen halk sağlığı acil durumunun mayıs ayında sona ereceği açıklandı.

Beyaz Saray Yönetim ve Bütçe Ofisi (OMB) tarafından yapılan açıklamada, Covid-19 salgını nedeniyle mart ayında sona ermesi beklenen ulusal acil durumu ve nisan ayında sona ermesi beklenen halk sağlığı acil durumlarının yeniden uzatılacağı ve 11 Mayıs’ta sona erecekleri ifade edildi.

TEST VE TEDAVİLER ÜCRETLİ OLACAK

Milyonlarca ABD’li, halk sağlığı acil durumu ile Covid-19 salgınına karşı test, aşı ve tedaviye ücretsiz erişirken, halk sağlığı acil durumunun sona ermesiyle test ve tedaviye ödeme yapmak zorunda kalacak.

OMB ayrıca, ulusal acil durum ve halk sağlığı acil durumunun sona ermesi ile Nikaragua, Küba ve Haiti'den ABD’ye kaçak yollarla gelen göçmenleri Meksika'ya geri gönderen ve “Başlık 42” olarak bilinen yönergeleri de sona erdireceğini aktardı.
Hükümet verilerine göre, ABD'de Covid-19 vakaları düşüş eğilimini sürdürürken, her gün 500'den fazla kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybediyor. ABD’de salgının başından bu yana 1 milyon 132 bin 719 kişi öldü.

ABD'de halk sağlığı acil durumu sona erecek: Covid tahlil ve tedavileri ücretli olacak ile ilgili etiketler ABD
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.