ABD'de Cadılar Bayramı'nda saldırı şoku...

ABD'nin New York şehrinin Manhattan semtinde bir araç yayaların arasına daldı. Tribeca bölgesinde de insanlara ateş açıldığı öğrenildi.

New York'ta Dünya Ticaret Merkezi yakınlarında silah sesleri duyulduğu, olayda yaralıların olduğu ve bir kişinin göz altına alındığı bildirildi.

ABD'nin New York şehrinde bulunan Manhattan bölgesinde bir aracın yayaların arasına daldığı ardından ise yayalara ateş açıldığı belirtildi.

ny1

Operasyon başlatan bölge polisi, vatandaşların aşağı Manhattan'da bulunan Chambers ve West sokaklarından kaçınmasını istedi.

Olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Yerel medyada birçok kişinin olay esnasında yaralandığı ifade edildi.

8 KİŞİ ÖLDÜ

ABD medyasına göre, saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti 15 kişi ise yaraladı. Saldırgan bisiklet yoluna kamyonetle girerek çok sayıda kişinin üzerine aracı sürdü.

NEW YORK BELEDİYE BAŞKANI: BU BİR TERÖR SALDIRISI

Olay sonrasında canlı yayında açıklamalarda bulunan New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, 8 kişinin öldüğünü duyurdu.

'Bu bir terör saldırısıdır' diyen Belediye Başkanı Blasio, soruşturmanın daha derinleştirileceğini duyurdu, 'elimizdeki bilgiler artacak' açıklamasında bulundu.

ny2

POLİS ŞEFİ: SALDIRGAN KARNINDAN VURULDU

New York Polis Departmanı Şefi James O'Neill ise saldırganın kiralık bir kamyoneti bisiklet yolunda insanların üzerine sürdükten sonra bir okul aracına çarparak durduğunu söyledi.

O'Neil, elinde iki sahte silahla kamyonetten çıkan saldırganın polis tarafından karnından vurularak gözaltına alındığını ifade etti.

ssss_1

VALİ: YALNIZ KURT

New York Valisi Andrew Cuomo ise saldırganı "yalnız kurt" olarak tanımladı ve tek başına hareket ettiğini söyledi.

Öte yandan 29 yaşında olduğu belirtilen saldırganın kimliğinin şu aşamada açıklanmayacağı belirtildi.

ABD'de Cadılar Bayramı'nda saldırı şoku... ile ilgili etiketler ABD Saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.