ABD'de bulundu! Gizemli monolit sırrını koruyor

ABD'li biyologlar, oldukça ses getiren bir buluşa imza attı. Biyologlar, Utah eyaletindeki kimsenin bulunmadığı çorak alanda bir monolit buldu. Parlak metal yapıdaki monolitin ne zamandır orada bulunduğu ve oraya nasıl geldiği bilinmezken uzmanlar, monolitin boyunun yaklaşık 3 metre olduğunu açıkladı.

ABD'de çalışmalarını sürdüren biyologlar, Utah eyaletindeki çorak bölgelerden birinde, dikkat çeken bir buluş yaptı. Şans eseri yapılan keşifte metalden oluşmuş bir monolit ele geçirildi. Kimselerin yaşamadığı bu arazide bulunan monolitin nasıl oluştuğu ve oraya nasıl geldiği ise hala sırrını koruyor.

ŞANS ESERİ BULUNDU

Bilim insanları, monolitin keşfini havadan yaptılar. Bölgedeki büyük boynuzlu koyunları saymak için helikopterle uçan bilim insanları, şans eseri monoliti buldular. Bilim insanları fazlasıyla heyecanlandıran bu olayın gizemi kolay kolay çözülecek gibi görünmüyor.

Utah'ta bulunan monolitin boyu, yaklaşık 3 metre. Bugüne dek çorak bir arazide keşfedilmeyi beklemiş olan monolitin hammaddesi ise şu an için bilinmiyor. Bilim insanları, monolitle ilgili araştırma yapılıp yapılmayacağına dair de herhangi bir açıklama yapmadılar. Ayrıca uzmanlar, monolitin binlerce ziyaretçi alacağını düşünerek, bu gizemli yapının yerini tam olarak açıklamadılar.

MONOLİTLERİN SIRRI HALA ÇÖZÜLEBİLMİŞ DEĞİL

Monolitler, tarihin en çok tartışılan konularından bir tanesi. Doğal ya da teknolojik oldukları konusunda hala tartışılan yapılar, genelde çok sert metaller olarak karşımıza çıkıyorlar. Uzmanlar, yer altına doğru devam eden yapıların erozyon sebebiyle ortaya çıktığını da düşünüyorlar. Ancak doğal bir yapının bu denli düzgün olması, bazı kesimlerin komplo teorileri üretmesine de yol açıyor. Örneğin bazı kesimler, monolitlerin uzaylılar tarafından inşa edildiğine inanıyorlar.

ABD'de bulundu! Gizemli monolit sırrını koruyor ile ilgili etiketler ABD bilim insanı monolit
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.