ABD'de bir camiye saldırı düzenlendi

ABD'de Detroit şehrine bağlı Rochester Hills'teki bir camiye akşam namazı sonrasında saldırı gerçekleştirildi. Kadınlar ve çocukların da bulunduğu sırada caminin kapı ve camları kırıldı. Saldırı cami cemaatini ve aileleri tedirgin etti.

ABD'de Michigan eyaletinin Detroit şehrine bağlı Rochester Hills'te bulunan bir cami akşam saatlerinde saldırıya uğradı. Çocukların da bulunduğu sırada kimliği tespit edilemeyen saldırgan bir aletle caminin kapısını ve camlarını kırdı.

ABD'de bir camiye saldırı düzenlendi

Cami görevlisi Muhammed Ahmed, yerel medyaya yaptığı açıklamada, "Korkutucu bir hadise. Çünkü kadınlar, çocuklar oradaydı. Genelde bu mahallede kendimizi çok güvende hissediyoruz ama bu olay herkesi, özellikle de çocukları sarstı. Artık camiye gelmek istemiyorlar." dedi.

Olayın münferit mi yoksa daha büyük bir planın parçası mı olduğunun henüz anlaşılamadığı, polisin araştırmayı sürdürdüğü bildirildi.

CEMAAT, 1980 YILINDAKİ KUNDAKLAMADAN SONRA CAMİYİ BURAYA TAŞIMIŞ

Cami yetkilileri 1980'de Detroit bölgesinde camilerinin yakılarak bir kişinin öldürülmesi üzerine 2008'de daha güvenli gördükleri Rochester Hills'e taşındıklarını, bu olaya kadar yeni camilerinde birkaç sözlü taciz dışında böylesi bir saldırının hiç yaşanmadığını belirtti.

Michigan'da geçen ay Grant Blanc bölgesindeki bir İslam merkezi ve geçen yıl Warren'deki bir cami saldırıya uğramıştı.

ABD'de bir camiye saldırı düzenlendi ile ilgili etiketler ABD camiye saldırı Rochester Hills
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.