ABD'de belediye ve polisin web siteleri çöktü

Hacker grubu Anonymous ABD'de devam eden George Floyd protestolarına destek veren ve Minneapolis Polis Teşkilatına (MPD) 'savaş' ilan eden bir açıklama yaptı. Bu açıklamanın ardından şehrin polis teşkilatı ve belediyesinin web sitelerinin çöktü.

ABD'nin Minneapolis kentinde pazartesi günü siyah George Floyd'un polis Derek Chauvin tarafından boğularak öldürülmesini protesto için başlayan gösteriler ülke çapında isyana dönüştü.

Birçok kentte protestolar Ulusal Muhafızların konuşlanması, sokağa çıkma yasağının ilan edilmesine rağmen durulmazken, hacker grubu Anonymous da devreye girdi.

Genelde siyasi olayları protesto için hükümetler ve şirketlere siber saldırılar düzenleyen uluslararası hacker grubu, George Floyd protestolarına destek veren ve Minneapolis Polis Teşkilatına (MPD) 'savaş' ilan eden açıklamalar yaptı.

ABD'de belediye ve polisin web siteleri çöktü

WEB SİTELERİ ÇÖKTÜ

Bunun ardından, MPD ve sokağa çıkma yasağı ilan eden şehir belediyesinin web sitelerinin çöktü. Bu durum, sosyal medyada Anonymous'un eylemi olarak yorumlandı.

 

ABD'de belediye ve polisin web siteleri çöktü ile ilgili etiketler ABD protesto internet Anonymous hack hacker
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.