ABD'de 70 yıl sonra bir kadın idam edildi

ABD’de federal hükümet, avukatlarının zihinsel durumunun onu idam için yetersiz kıldığına dair tüm itirazlarına rağmen Lisa Montgomery'yi idam etti. 52 yaşındaki Montgomery, 2004 yılında Missouri eyaletinde boğarak öldürdüğü hamile bir kadının karnını yararak bebeğini kaçırmaktan hüküm giymişti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Donald Trump yönetimi, tam 70 senenin ardından ilk defa bir kadın mahkum için idam kararı aldı. 2004 senesinde Missouri eyaletinde boğarak öldürdüğü hamile bir kadının karnını yaran ve bebeğini kaçırmaktan hükümlü bulunan Montmomery, Indiana Terre Haute federeal hapishanesinde dün gece saat 01.31’de idam edildi.

İNFAZDAN ÖNCE KENDİNDE DEĞİLDİ

52 yaşındaki Montgomery'nin avukatları zihinsel durumunun onu infaz için uygun olmadığına dair itirazda bulundu.Bunun üzerine Montgomery zehirli iğne enjeksiyonu ile öldürüldü. Bununla beraber Montgomery’nin avukatları kendisinin travma sonrası stres bozukluğu ve bipolar bozukluk yaşadığını ifade ederek, infazının önceki zamanda kendinde olmadığını açıkladı. İnfazından önceki günlerde, Montgomery’nin istismarcı annesinin sesine ilişkin işitsel halüsinasyonlar gördüğünü ifade eden avukatlar, Tanrı'nın onunla bir takım bulmacalar aracılığıyla konuştuğuna inandığını paylaştı.

ABD'de 70 yıl sonra bir kadın idam edildi

Öte yandan, Montgomery'nin avukatlarından biri olan Kelley Henry, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Başarısız Donald Trump yönetiminin ürkütücü kan arzusu bu gece tam olarak ortaya konuldu. Lisa Montgomery'nin infazına katılan herkes utanç duymalı” ifadelerine yer verdi.

ÇOCUKLUK DÖNEMİ İSTİSMARININ NELERE SEBEP OLABİLECEĞİNİN KANITI

Bununla birlikte Avukat Henry, Montgomery’nin çocukluk dönemi istismarının güçlü ve yıkıcı etkisinin somut bir örneği olduğunu ifade etti. 18 yaşından önce bir çocuğun ne kadar travma yaşadığını belirlemek için hesaplama yapan Olumsuz Çocukluk Deneyimleri ölçeğinde, 10 üzerinden 9 puan aldı. Aile üyelerinin ifade ettiğine göre, annesi onu sürekli dövdü ve hiçbir zaman şefkat göstermedi. Üvey babası ise onu 11 yaşındayken taciz etmeye başladı. Daha sonra da cinsel şiddet maksadıyla onu aileden izole etmek için bir karavanın yan kısmına bir oda inşa etti. Montgomery'nin annesi öz kızına tecavüz eden kocası için hiçbir şikayette bulunmadı. Montgomery, o sırada bir aile dostuna, ailesinin evde yapılması gereken işler karşılığında başka erkeklerin ona tecavüz etmesine onay verdiğini anlattı.

Bu sebeple Montgomery'yi değerlendirmeye alan uzmanlar, onun çocukluğunun aşırı travmasından kurtulmak için gerçekten koptuğuna inandıklarını ifade etti.

Hapiste kaldığı yıllar sırasında Montgomery’i tedavi eden klinik psikolog, Katherine Porterfield, "Lisa'nın üvey babası tarafından acımasızca defalarca şiddet gördüğü, aşağılandığı ve sonunda birkaç yıl boyunca tecavüze uğradığı çocukluğu, onun duyguları hakkında ve hatta kendi bedenine ilişkin oldukça derin bir biçimde çarpıtılmış algılar geliştirmesine sebep oldu. Bu gelişimsel rahatsızlıkların bu kadının ve etrafındakilerin hayatında oldukça trajik sonuçları oldu" dedi.

8 AYLIK HAMİLE KADINI ÖLDÜRÜP BEBEĞİNİ ÇALDI

Montgomery, 2004 senesinde sekiz aylık hamile olan Bobbie Jo Stinnett'i vahşice öldürmesi sebebiyle ölüm cezasına mahkum edildi. Stinnett’i boğup cenini karnından çıkaran Montgomery, arkadaşlarına ve ailesine bebeğin ona ait olduğunu söyledi.

Korkunç olayda kız bebek ertesi gün kurtarıldı ve babasına teslim edildi. Şu anda 16 yaşında olan çocuk, olay hakkında kamuya açık hiçbir açıklamada bulunmadı.

ABD'de 70 yıl sonra bir kadın idam edildi ile ilgili etiketler ABD Amerika idam Bebek infaz Montgomery
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.