ABD'de 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırının baş şüphelisi olarak tutuklandı: Ünlü müzisyen çıktı

ABD'nin Chicago kentinde 4 Temmuz kutlamaları sırasında düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı gerçekleştirdiği şüphesiyle tutuklanan Robert E. Crimo'nun ünlü bir müzisyen olduğu ortaya çıktı. 22 yaşındaki şüphelinin yayınladığı videolarda intihar temalı rahatsız edici içerikler bulunuyor.

ABD'de 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları sırasında meydana gele silahlı saldırı dünya gündemine bomba gibi düştü. Chicago kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti. Polis ekipleri, saldırı sonrasında düzenlediği operasyonda saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen Robert E. Crimo adlı 22 yaşındaki genci gözaltına aldı.

ABD'de 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırının baş şüphelisi olarak tutuklandı: Ünlü müzisyen çıktı

Kanlı saldırıyı gerçekleştirdiğinden şüphelenilen gencin internette oldukça fazla dinlenen bir rap müzisyeni olduğu ortaya çıktı. 'Avake' takma adıyla bilenen şüphelinin Spotify'da ayda ortalama 16 bin kişi tarafından dinlendiği tespit edildi.

ABD'de 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırının baş şüphelisi olarak tutuklandı: Ünlü müzisyen çıktı - Resim : 2

ABD'nin eski Başkanı Trump'ı desteklediği bilinen Crimo'nun, saldırıdan önce mesajlaşma uygulaması Discord'da intihar temalı paylaşımlar yaptığı öğrenildi. Crimo'nun geçen sonbaharda yayınladığı videolarda insanları silahla vururken görüldüğü bir çizim ve okullarda düzenlenene silahlı saldırıların tasvir edildiği rahatsız edici görüntüler yer aldı.

ABD'de 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırının baş şüphelisi olarak tutuklandı: Ünlü müzisyen çıktı - Resim : 3

DAHA ÖNCE DE POLİSİN RADARINA GİRMİŞTİ

Chicago'daki 4 Temmuz kutlamasını kana bulayan saldırı sonrası baş şüpheli Crimo'nun Discord sunucusu troller tarafından ele geçirildi. İnternet trolleri saldırıyı öven paylaşımlar yaptı.

Çok sayıda kişinin dinlediği bir müzisyen olan saldırı şüphelisinin daha önce polis güçlerinin radarına girdiği öğrenildi. Ancak bunun nedeninin Crimo'nun rahatsız edici paylaşımlarından kaynaklı olup olmadığı belirsizliğini koruyor.

ABD'de 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırının baş şüphelisi olarak tutuklandı: Ünlü müzisyen çıktı - Resim : 4

TRUMP'IN MİTİNGİNDE GÖRÜNTÜLENDİ

Chicago'daki kanlı saldırının baş şüphelisi olarak tutuklanan Robert E. Crimo'nun 3 çocuklu bir ailenin ortanca oğlu olduğu öğrenildi. Maddi açıdan geçim sıkıntısı çekmeyen bir ailede büyüyen Crimo'nun ailesinin İtalyan kökenli olduğu öğrenildi.

ABD'de 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırının baş şüphelisi olarak tutuklandı: Ünlü müzisyen çıktı - Resim : 5

Öte yandan Crimo'nun 2020 yılında Trump için düzenlenen bir mitingde çekilen görüntüleri ABD basınına yansıdı. Trump'ın söz konusu mitingde yer almadığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

ABD'de 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırının baş şüphelisi olarak tutuklandı: Ünlü müzisyen çıktı ile ilgili etiketler ABD Saldırı Şüpheli rap video chicago Robert E. Crimo
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.