ABD Yunanistan'a neden asker yığdı? Mesaj hem Türkiye'ye hem de Rusya'ya

Uluslararası ilişkiler uzmanı Öznur Küçüker Sirene ABD'nin Dedeağaç'taki üsse yaptığı yığınakla ilgili dikkat çeken tespitler yaptı. SuperHaber röportaj editörü Hülya Okur'un sorularını yanıtlayan Sirene, bu durumun hem Türkiye'ye hem de Rusya'ya bir mesaj niteliği taşıdığına dikkat çekti.

Ege'de yayılmaya çalışan ABD, son olarak Dedeağaç'taki üsse çok sayıda tank ve zırhlı araç sevk etti. ABD'nin bulunduğu üs tam olarak bir cephaneliğe dönerken Washington yönetiminin neye karşı hazırlık yaptığı merak ediliyor.

Uluslararası ilişkiler uzmanı Öznur Küçüker Sirene ABD'nin gerçek amacıyla ilgili dikkat çeken sözler söyledi. Yunanistan'ın sırtını hem AB'ye hem de ABD'ye dayadığına dikkat çeken Sirene, "Yalnız bu sadece Türkiye’ye değil, Rusya’ya da olan bir mesaj. Çünkü Rusya ile Ukrayna arasında Donbass bölgesinde ciddi bir savaşın eşiğinden dönüldü" dedi.

SuperHaber röportaj editörü Hülya Okur'un sorularını SuperHaber YouTube kanalında yanıtlayan Öznur Küçüker Sirene konuyla ilgili şunları söyledi:

"Tabi ki çok endişe verici. Yunan komşumuz hem Avrupa Birliği’ne, hem ABD’ye sırtını dayadı gibi geliyor bana. Biliyorsunuz siz de, komşumuz 18 tane Rafele savaş uçağı almıştı, onu 24’e çıkarttı. Hava anlamında bayağı bir gücünü arttırmaya başladı. Aynı şekilde ABD’den de Yunanistan’a hazırlık olduğunu görünce, “Acaba neyin hazırlığı, bir savaş mı geliyor?” gibi sorular soruyor kendine. Yalnız bu sadece Türkiye’ye değil, Rusya’ya da olan bir mesaj. Çünkü Rusya ile Ukrayna arasında Donbass bölgesinde ciddi bir savaşın eşiğinden dönüldü. Bir şekilde ABD, Rusya’ya da yakın olmak istiyor ama şu an ki iktidarımızda bizim İncirlik hava üssümüzü tam anlamıyla kullanamadığı için, bari Yunanistan’a geleyim, orada bir gücüm olsun tarzında yaklaşıyor."

ABD Yunanistan'a neden asker yığdı? Mesaj hem Türkiye'ye hem de Rusya'ya ile ilgili etiketler ABD asker Yunanistan SuperHaber dedeağaç Öznur Küçüker Sirene hülya okur

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.