ABD, YPG'li Teröristlere vize vermeye hazırlanıyor

Joe Biden’ın başkan seçilmesinden sonra Amerika Birleşik Devletleri, Suriye’de bölücü terör örgütü PKK’nın devamı olan YPG’ye desteğini arttırdı. SuperHaber'den Mevlüt Yüksel, ABD senatosu’nun Suriye'de ABD ile DEAŞ’a karşı savaşan YPG'lilere vize verilmesi konusunda bir tasarı sunduğunu yazdı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Amerika Birleşik Devletleri, Joe Biden’ın başkan seçilmesinden sonra, Suriye’de bölücü terör örgütü PKK’nın devamı olan YPG’ye desteğini arttırmaya başladı. ABD senatosu’nun Suriye'de ABD ile DEAŞ’a karşı savaşan YPG'lilere vize verilmesi konusunda bir tasarı sunulduğu öğrenildi.

Türkiye, yıllardan beri başta bölücü terör olmak üzere her türlü terörle mücadele ediyor. Özellikle Irak ve Suriye’de bulunan teröristler,bir çok ülkenin güvenliğini tehdit ediyor.


ABD VE AVRUPA TERÖR ÖRGÜTLERİNE ARKA ÇIKIYOR

Bu bölücü terör örgütlerinin, başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden para ve silah yardımı aldıkları ortaya çıkmıştı. Aynı ülkelerin, bu örgütlere son zamanlarda eleman kazandırılması yönünde de destek oldukları tespit edilmişti.

AMERİKA YPG’Lİ TERÖRİSTLERE VİZE VERMEYE HAZIRLANIYOR

SüperHaber, bölücü terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olan YPG’ye, yeni bir intiyaz sağlamak için çalışmalar yaptığını öğrendi. Bu bilgilere göre, ABD senatosu Suriye'de ABD ile IŞİD'e karşı savaşan YPG'lilere vize vermek için hazırlıklar yapıyor. Bunun için hazırlanan dosyasının senatoya verilmesi konusunda bir tasarı sunulduğu da belirtildi. Tasarının mevcut ABD göçmen yasasında YPG-SDG üyelerine özel bir statü sağlamayı amaçladığı anlaşıldı.

TERÖRİST YPG AMERİKA’DA LOBİ ŞİRKETİ KURUYOR

Öte yandan YPG’nin ABD’de lobi şirketi kurmak için çalışma yaptığı ve bir kaç kuruluş ile de anlaştığı ortaya çıktı. Amerika’da bulunan Jim Dornan Strategies lobi şirketinin, 30 Nisan'dan itibaren terör örgütü YPG ile anlaşma yaparak, bundan sonra başta Washington olmak üzere New York ve diğer eyaletlerde lobi kurmak için uğraşacağı bilgisi alındı.

ABD, YPG'li Teröristlere vize vermeye hazırlanıyor ile ilgili etiketler ABD YPG Vize Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'de hazımsızlık yarattı! Genel Kurul'da skandal hakaret...

BM, Filistin'in tam üyeliğini içeren karar tasarısını onayladı. İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Gilad Erdan, BM Genel Kurulu’ndaki Filistin konulu toplantıda karara tepki göstererek BM Anlaşmasını kürsüde parçaladı.