ABD yönetimi, kongreden son 22 yılın en yüksek savunma bütçesini talep etti

ABD Savunma Bakanlığı, 2023 yılı savunma harcamaları için 813,3 milyar dolar bütçe talebinde bulundu. Söz konusu tutar, 2000 yılından bu yana talep edilen en yüksek savunma bütçesi olarak tarihe geçti.

ABD Başkanı Joe Biden’ın başkanlık koltuğuna oturmasından bu yana ikincisi sunulan savunma harcamaları bütçesine ilişkin belgeler ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından kamuoyuna açıklandı.

Bakanlık, 2023 yılında Savunma Bakanlığı Temel Harcamaları için 773 milyar dolar, Atom Enerjisi Savunma Faaliyetleri kalemi için 29,7 milyar dolar ve Savunma ile İlgili Diğer Faaliyetler kalemi için ise 10,6 milyar dolar olmak üzere toplam 813,3 milyar dolar bütçe talebinde bulundu.

Bütçe belgelerinde, bir önceki yıla göre 17,2 milyar dolar fazla fon talebinde bulunan Pentagon’un 2023 mali yılı savunma bütçesinin son 22 yılın en yüksek bütçe talebi olduğu görüldü.

SON 22 YILIN EN YÜKSEK BÜTÇE TALEBİ

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, 1 Ekim'de başlayacak 2023 mali yılına yönelik hükümet harcamalarını içeren 5,8 trilyon dolarlık bütçe teklifini ABD kongresine sundu.

Bu bütçe talebinin 1,58 trilyon doları başkanın "isteğe bağlı" harcama talebi olarak adlandırılıyor.

Biden'ın isteğe bağlı harcama talebinin yarısından fazlasını ise savunma harcamaları oluşturuyor.

Yönetim, 2023 mali yılında Savunma Bakanlığı Temel Harcamaları için 773 milyar dolar, Atom Enerjisi Savunma Faaliyetleri kalemi için 29,7 milyar dolar ve Savunma ile İlgili Diğer Faaliyetler kalemi için ise 10,6 milyar dolar olmak üzere toplam 813,3 milyar dolar bütçe talebinde bulundu.

Pentagon’un bütçe belgelerinde, 2023 mali yılı savunma harcamalarında, ABD'nin son 22 yılın en yüksek savunma bütçesi talebi olduğuna dikkat çekildi.

 

ABD yönetimi, kongreden son 22 yılın en yüksek savunma bütçesini talep etti ile ilgili etiketler bütçe ABD Savunma Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.