'ABD yerine Türkiye'ye güvenmek daha doğru'

Polonya’nın Türkiye’den 24 SİHA satın alması, ülke medyasında geniş yer buldu. Polonyalı gazeteci Arkady Saulski, Rusya’nın Polonya için tehdit oluşturduğunu, bu konuda kimi zaman Rusların işine gelecek kararlar alan ABD yerine Türkiye’ye güvenmenin daha doğru bir yol olacağını belirtti.

Polonya’nın Türkiye’den 24 adet Bayraktar TB2 SİHA satın alması, gündemdeki yerini koruyor. Wgospodarce sitesinde “Polonya-Türkiye arasındaki önemli yakınlaşma” başlığıyla yayımlanan Polonyalı gazeteci Arkady Saulski imzalı bir yazıda, Türkiye’nin ABD’ye göre daha güvenilir bir müttefik olacağı ifade edildi. Yazıda şu ifadeler kullanıldı:

“TÜRKİYE ZİYARETİ GÖRÜLENDEN DAHA ÖNEMLİ”

“Polonya Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'yi ziyaretinin önemi ve bu ülke ile ilişkilerin güçlü bir şekilde artması, göründüğünden çok daha önemlidir. Bu sadece bir nezaket ziyareti değildi. Bu ziyaret çok önemli jeopolitik öneme sahipti.

Polonya hâlâ doğudaki en büyük tehdit olarak Rusya’yı görüyor. Rusya ile ilişkiler gergin. Güvenliğimiz için Rusya ile çıkarları ters olan bir ülkeyle müttefik olmalıyız. ABD, bu konuda güvenilir bir ortak değil.

“TÜRKİYE İLE KURULAN İLİŞKİDE TEHLİKE YOK”

ABD Rusların işine gelecek kararlar alıyor. Güvenliğimizi bu ittifak üzerinden inşa etmek saflıktır. Türkiye ile böyle bir tehlike yok. Türkiye ile ilişkilerimizi sıkılaştırıyoruz.

 

'ABD yerine Türkiye'ye güvenmek daha doğru' ile ilgili etiketler ABD Polonya SİHA Bayraktar polonya medyası
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.