'ABD yaygara koparsa da Münbiç'e operasyon yapıldığında ses çıkarmayacak!'

Emekli tuğgeneral Prof. Dr. Esat Arslan, Pençe-Kilit'teki son durumu, Türkiye'nin Suriye planını ve İsveç ile Finlandiya'nın NATO üyeliğini SuperHaber YouTube kanalında masaya yatırdı...

Emekli tuğgeneral Prof. Dr. Esat Arslan, SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel ile gerçekleştirdiği canlı yayında, Pençe-Kilit Operasyonu'ndaki son gelişmeleri, Türkiye'nin Suriye'ye operasyon planını ve İsveç ile Finlandiya'nın NATO üyeliğini değerlendirdi.

Pençe - Kilit'teki son durumu aktaran Prof. Arslan, "Harekat Suriye'ye evrilmeden önce Irak'ın kuzeyini temizlemek lazımdı. Bölgede TSK'ya karşı terör unsurları etkisini kaybetmiştir" ifadeleriyle örgütün bölgedeki etkisini yitirdiğini aktardı.

"Suriye'nin kuzeyinde Arap ve Türkmen siviller yaşıyor, Kürtler yaşamıyor. Bu bölgeleri Türkiye'nin başına bela ederek bir Kürt koridoru yapma peşindeler. ABD yaygara koparsa da Münbiç'e operasyon yapıldığında ses çıkartmayacakları çok açık" sözleriyle Arslan, ABD'nin Suriye'deki Kürt devleti planını ortaya koydu.

Türkiye'ye karşı faaliyetler yürüten terör örgütlerine barınma imkanı sağlayan İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için ise, "NATO üyelikleri PKK/YPG'ye karşı net tutum alma şartına bağlanmış gibi görünüyor" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Esat Arslan'ın açıklamaları şu şekilde;

"ABD, SURİYE'NİN KUZEYİNDEKİ BÖLGELERİ TÜRKİYE'NİN BAŞINA BELA EDEREK BİR KÜRT KORİDORU YAPMA PEŞİNDE"

''Harekat Suriye'ye evrilmeden önce Irak'ın kuzeyini temizlemek lazımdı. Bölgede TSK'ya karşı terör unsurları etkisini kaybetmiştir. Suriye'nin kuzeyinde Arap ve Türkmen siviller yaşıyor, Kürtler yaşamıyor. ABD, bu bölgeleri Türkiye'nin başına bela ederek bir Kürt koridoru yapma peşinde.

"ABD YAYGARA KOPARSA DA MÜNBİÇ'E OPERASYON YAPILDIĞINDA SES ÇIKARTMAYACAĞI ÇOK AÇIK" 

Türkiye Suriye'nin toprak bütünlüğünün garantisidir. Türkiye Münbiç harekatına hazırdır. Suriye'nin kuzeyindeki M4 karayoluna mutlaka sahip olmalıyız, burada kesintisiz bir barış koridoru kurmalıyız. ABD yaygara koparsa da Münbiç'e operasyon yapıldığında ses çıkartmayacağı çok açık. NATO üyelikleri PKK/YPG'ye karşı net tutum alma şartına bağlanmış gibi görünüyor.''

Prof. Dr. Esat Arslan'ın açıklamalarının tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

'ABD yaygara koparsa da Münbiç'e operasyon yapıldığında ses çıkarmayacak!' ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Haberin Olsun

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.