ABD ve Güney Kore'ye gözdağı!

ABD ve Güney Kore’nin ortak askeri tatbikata başlamasının ardından Kuzey Kore yönetimi “tanımlanamayan” kısa menzilli füzeler fırlatarak 2 hafta içinde dördüncü kez bu tür bir deneme gerçekleştirdi.

Kuzey Kore Dışişleri’nden yapılan açıklamada, tatbikatların, taraflar arasındaki barış görüşmelerine aykırı olduğu belirtildi. “ABD ve Güney Koreli yetkililer ortak askeri tatbikatı haklı çıkarmak için her türlü numarayı çevirseler de bu tatbikatın saldırgan yapısı ne örtbas edilebilir ne de herhangi bir şekilde gizlenebilir” ifadesine yer verilen açıklamada, uyarılara kulak asılmadığı takdirde Pyongyang yönetiminin iki ülkeye “ağır bedel” ödeteceği tehdidinde bulunuldu.

ABD ile Güney Kore ortaklığında başlayan tatbikat sürecine ilişkin konuşan Güney Kore Birleştirme Bakanlığı yetkilisi, Pyongyang yönetiminin nükleer silahsızlanma görüşmeleri öncesi pazarlık için elini güçlendirmeye çalıştığını söyledi.

ABD ve Güney Kore'ye gözdağı! ile ilgili etiketler ABD Kuzey Kore Güney Kore Kim Jong-un
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.