ABD Uzay Kuvvetleri, kendine bağlı 'Uzay İstihbarat' kanadını kuruyor!

ABD Uzay Kuvvetleri bünyesinde yeni kurulan ‘Uzay İstihbarat’ kanadı, sürecin sonunda ‘Ulusal Uzay İstihbarat Merkezi’ne dönüştürülecek olan ve hali hazırda Ulusal Hava ve Uzay İstihbarat Merkezi (NASIC) tarafından yürütülen faaliyetlerin bir kısmını devralacak olan geçici bir organizasyon.

ABD Uzay Kuvvetleri, Ohio’daki Wright-Patterson Hava Kuvvetleri Üssü’nde faaliyet gösterecek olan Space Force Intelligence Activity (SFIA) (Uzay Kuvvetleri İstihbarat Aktivitesi) adlı kendi istihbarat grubunu kurdu.

UZAYA ÖZEL OLARAK ODAKLANACAKLAR

SFIA’nın kurulması, şu anda (Ulusal Hava ve Uzay İstihbarat MerkeziNASIC’in içinde bulunan ‘hava’ ve ‘uzay’ departmanlarının sürekli maddi kaynaklar için kavga halinde olduklarına dair raporların yazıldığı bu dönemde; ABD Ulusal Hava ve Uzay İstihbarat Merkezi’nin (NASIC) hava ve uzay sorumluluklarını iki ayrı organizasyona ayırmaya yönelik bir adım olarak yorumlandı.

ABD Uzay Kuvvetleri, kendine bağlı 'Uzay İstihbarat' kanadını kuruyor!

M5 Dergi'nin haberine göre; SFIA, NASIC istihbarat çabalarının “uzay” bölümünü ve bazı personellerini devralacak.

'ULUSAL UZAY İSTİHBARAT MERKEZİ'NE DÖNÜŞECEK

Bununla birlikte, SpaceNews’in aktardığı bilgilere göre, SFIA, sonunda Wright-Patterson Hava Kuvvetleri Üssü’nde üslenecek ve esas olarak şu anda kurulan SFIA’nın çalışanları tarafından kurulacak olan ‘Ulusal Uzay İstihbarat Merkezi’ne dönüşecek olan geçici bir yapı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Uzay Kuvvetleri ve SFIA’yı kurmadan önce, NASIC, Washington’ın uzaydaki operasyonlarıyla ilgili istihbarat toplamaktan sorumluydu.

UZAY KUVVETLERİ, UZAY İSTİHBARATININ AYRILMASINDA ISRARCI

Bazı ABD’li milletvekilleri – mesela Ohio’dan Cumhuriyetçi Mike Turner – SFIA’nın NASIC işlevlerini kopyalayacağından korktuklarını bildirseler de; Uzay Kuvvetleri yetkilileri, bu projenin uzayla ilgili konulara düzgün bir şekilde odaklanmak için gerekli olduğunu savundu.

Uzay Kuvvetleri, ülkedeki tüm askeri uzay operasyonlarından sorumlu olan ABD Hava Kuvvetleri’nden doğmuş ve uydu silahlarının ortaya çıktığı iddiası, uzayda uluslararası rekabetin genel olarak yoğunlaşması yüzünen yeni ve ayrı bir askeri kanada ihtiyaç duyulmuştu.

 

Kaynak: M5 Dergi

Çeviri: Cengiz Büyükuncu

ABD Uzay Kuvvetleri, kendine bağlı 'Uzay İstihbarat' kanadını kuruyor! ile ilgili etiketler ABD uzay İstihbarat Örgüt Casus kuvvetleri kuruyor yeni
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.