ABD Uusal Muhafızlar nedir? Görevleri nelerdir? Ulusal Muhafız Birlikleri Ne Zaman Göreve Çağırılır?

ABD'nin başkenti Washhington'da başlayan Trump'a destek gösterileri, protestocuların Kongre binasını basmasıyla doruk noktasına çıktı. Trump'ın Ulusal Muhafızları göreve çağırması sonrasında Ulusal Muhafızların görevleri merak konusu oldu.. Trump ve Biden'ın karşılıklı açıklamaları devam etmekte.

ABD Ulusal Muhafızları nedir, görevleri nelerdir sorularının yanıtı haberimizde. Washington'da, Seçiciler Kurulu oylarının sayıldığı ve 3 Kasım 2020'deki başkanlık seçimlerinin sonuçlarının resmileştiği Kongre oturumu devam ederken Trump destekçileri de Kongre binasının dışında protesto düzenliyor.

ABD ULUSAL MUHAFIZLARI NEDİR?

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Muhafızları (İngilizce: National Guard of the United States), Amerika Birleşik Devletleri'nin her eyaleti, Guam, ABD Virgin Adaları, Porto Riko ve başkent Washington, DC bölgelerinde hem eyalet hem de federal hükümete bağlı olan rezerve kuvvetleridir. 

GÖREVLERİ NELERDİR?

Ulusal Muhafızlar ülkenin iç güvenliğini sağlamak, büyük çaplı toplumsal olaylara müdahale etmek ve doğal afetlerde yardım etmekle görevli olup 2003 yılından itibaren de ülke dışında görev yapabilmektedirler. Ulusal Muhafızlar, Amerika Birleşik Devletleri Kara Kuvvetleri ve Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri'nin ortak bir birimi olup Kara ve Hava Ulusal Muhafızları olmak üzere ikiye ayrılırlar.

ABD Ordusu altında özel bir birlik olan kara ve hava Ulusal Muhafız Birlikleri, hem federal hem de eyaletler düzeyinde göreve çağırılabiliyor.

ABD Uusal Muhafızlar nedir? Görevleri nelerdir? Ulusal Muhafız Birlikleri Ne Zaman Göreve Çağırılır?

ABD’deki 50 eyaletin, özel yönetim konumundaki başkent Washington’un ve ABD toprağı olan üç bölgenin, Ulusal Muhafız birlikleri var. Birliklerin eğitimi ve rütbe atamasını eyalet yönetimleri yapıyor. Birlikler için bütçeyi ve genel standardı federal hükümet belirliyor.

Eyalet valileri, afetlerde ve sivil itaatsizlik durumlarında, Ulusal Muhafızları göreve çağırabiliyor. Başkanlar da ulusal güvenlik ihtiyaçları durumunda, ülke çapında Ulusa Muhafızları kullanabilir.

Ulusal Muhafız Birliği askerlerinin çoğu, yarı zamanlı olarak görev yapıyor. Bu askerler aktif görevde olmadıkları zaman, yıl içinde iki hafta süren ve ayda bir hafta sonu yapılan kamplarda eğitim görüyor.

ABD Uusal Muhafızlar nedir? Görevleri nelerdir? Ulusal Muhafız Birlikleri Ne Zaman Göreve Çağırılır? ile ilgili etiketler ABD abd ulusal muhafıx
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.