ABD, Türkiye'yi 'Çocuk Asker Kullananlar' listesine koydu!

Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'yi 'Çocuk Asker Kullanımına Destek Veren Ülkeler' listesine koydu! Suriyeli muhaliflerin bir kolu hakkında iddialarda bulunan Amerikan hükümeti, ilk kez bir NATO ülkesinin böyle bir listeye koyulmasına sebep oldu.

Reuters'ta yayımlanan bir habere göre Amerika birleşik Devletleri, perşembe günü 'geçtiğimiz yıl süresince 'çocuk asker' kullanımına karışmış ülkeler listesi'ne Türkiye'yi ekledi!

İLK DEFA BİR NATO ÜLKESİ BÖYLE BİR LİSTEYE KOYULDU

Böyle bir listeye ilk defa bir NATO ülkesinin dahil ediliyor olması ise dikkatlerden kaçmadı. ABD tarafından gerçekleştirilen bu kışkırtıcı girişimin Ankara ve Washington arasındaki zaten gergin olan ilişkileri daha da karmaşıklaştırması öngörülüyor.

SULTAN MURAD BÖLÜĞÜ İDDİALARI

ABD makamlarının kışkırtıcı söylemlerinde, Türkiye'nin Suriyeli muhaliflerin bir kolu olan Sultan Murad bölüğünü desteklediği iddia edildi. Washington yönetimi ise Sultan Murad bölüğünün 'çocuk askerler' kullandığını öne sürüyor. 

LİBYA'YA DA DEĞİNMEDEN EDEMEDİLER

Gazetecilere verilen kısa bir basın açıklamasında, 'Libya'da kullanılan çocuk askerlere' de değinildi. Washington, bu konu üzerinde Türkiye ile birlikte çalışmak ve sorunu çözmek istediklerini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkilinin açıklamasında ise 'Bu, bir NATO ülkesinin 'çocuk asker kullanımını önleme listesine' ilk defa girmesi anlamına geliyor.' diye konuştu.

Daha sonra söylemlerini yumuşatarak 'Saygı duyulan bölgesel bir lider ve bir NATO üyesi olarak Türkiye'nin Libya ve Suriye'deki çocuk asker sorununu çözmek için şansı var.' diye sözlerine devam etti.

İDDİALAR ASILSIZ

Türkiye'nin Suriye'de desteklediği bazı gruplar bazı insan hakları örgütleri tarafından sivillere saldırma ve yağmaya karışma gibi suçlarla suçlanıyor. 

Türkiye ise iddiaların bir temelinin bulunmadığını, asılsız olduğunu açıkladı. 

AFGANİSTAN TUTUMUNU ETKİLEYEBİLİR

ABD ve NATO ülkelerinin Afganistan'dan çekilme sürecinde Türkiye kalmak için görüşmelere başlamıştı. Kabil Uluslararası Havalimanı'nın işletmesinin Türk ordusunda kalması için temaslar devam ederken, 'çocuk asker listesine koyulması'nın Türkiye'nin Afganistan planlarında bir değişikliğe sebep olup olmayacağı merak ediliyor. 

 

ABD, Türkiye'yi 'Çocuk Asker Kullananlar' listesine koydu! ile ilgili etiketler ABD Türkiye NATO Amerika çocuk asker liste
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.