ABD, Türkiye'ye yaptırım uygular mı?

İngiliz haber ajansı Reuters'ın son dakika olarak geçtiği habere göre, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasından dolayı, ABD Türkiye'ye bir yaptırım uygulamayı düşünmüyor.

Reuters'ın haberine göre: Washington’da gazetecilere açıklamalarda bulunan üst düzey bir Türk yetkili, “Beklentim şu ki (yaptırımlar) yürürlüğe sokulmayacak” ifadesini kullandı.

TRUMP TÜM HİKAYEYİ ANLADI

ABD Başkanı Trump’ın Ankara’nın pozisyonuna yönelik anlayışının arttığını öne süren yetkili, S-400’leri nasıl satın almak zorunda kaldığımızla ilgili tüm hikâyeyi anladı” dedi.

YAPTIRIM UYGULANIRSA SON ANLAŞMA İLE ÇELİŞİR

Ajansa gizlilik kaydıyla konuşan Türk yetkili, yaptırımların uygulanmasının Ankara ile Washington arasında ticaretin 100 milyar dolara çıkarılması yolundaki son anlaşmayla da çelişeceğine dikkat çekti.

Üst düzey yetkili, “Böylesi bir taahhüt veriyorsunuz ve sonra yaptırımlar uygulamaktan bahsediyorsunuz. Bu kendi içinde büyük bir tezat” dedi.

ABD, Türkiye'ye yaptırım uygular mı? ile ilgili etiketler Türkiye ABD S-400 Reuters
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.