ABD, Türkiye'nin Suriye'de yapacağı operasyondan neden tedirgin?

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yapmayı planladığı operasyona karşı ABD'nin tepkisi dikkat çekiyor. PKK/YPG'li teröristlerin yanında saf tutan ABD, operasyondan ötürü 'tedirgin' olduğunu söylüyor. Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, "Özellikle son üç yıla baktığımızda PKK/PYD’nin amacının DEAŞ ile mücadele değil, Türkiye’ye yönelik saldırılarda işbirliği olduğu görülür. Ne de olsa ABD’nin eli her iki terör örgütünün de içinde" dedi.

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği hain saldırı sonrası başlatılan hava harekatında terör hedeflerine büyük darbe vuruldu. Pençe-Kılıç harekatı sonrası Suriye'nin kuzeyinde kaosamlı bir kara operasyonu beklentisi artarken PKK/YPG'li teröristleri korku saldır. Teröristlerin arkasına saklandığı ABD de teröristleri koruyan açıklamalar yapıyor.

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, PKK/YPG'li teröristlerin bölgede bulunma amacının Türkiye'ye saldırmak olduğunun altını çizerek, "Özellikle son üç yıla baktığımızda PKK/PYD’nin amacının DEAŞ ile mücadele değil, Türkiye’ye yönelik saldırılarda işbirliği olduğu görülür. Ne de olsa ABD’nin eli her iki terör örgütünün de içinde" ifadelerini kullandı:

Nedim Şener'in "ABD mesajı aldı" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

Terör örgütü PKK/YPG ile sahada ilişkiyi fiilen yürüten ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da bir açıklama yaparak, Türkiye’nin hava harekâtlarının Suriye’deki Amerikalı askeri personele tehdit oluşturduğu yönünde bilgi edindiklerini bildirdi. ABD’li yetkililer, kendi personellerinin güvenliğinin tehlikede olduğu iddialarını daha çok PKK/YPG’lilerin açıklamalarına dayandırıyor.

Suriye Demokratik Konseyi’nin ABD temsilcisi Sinam Muhammed, Türkiye’nin bu hafta hedef aldığı yerler arasında, SDG ile IŞİD’e karşı koalisyonun Amerikan askerleri dahil ortak personel bulundurduğu bir üssün de olduğunu öne sürdü.

Biri Pentagon yetkilisi iki kaynak Amerika’nın Sesi internet sitesine yaptıkları açıklamada, Türkiye’nin 22 Kasım’da düzenlediği hava harekâtı sırasında, ABD askerlerinin Haseke’de bulunan ortak üsse 300 metre mesafede olduğunu söyledi.

PKK/YPG, DEAŞ İŞBİRLİĞİ

Ancak bunu öne sürerken kendilerince aynı uyarıyı yapıyorlar; Amerika’nın “Suriye’deki durumu istikrarsızlaştıracak her türlü askeri eyleme karşı” olduğunu söylüyorlar. Öne sürdükleri sözde kaygı ise DEAŞ ile mücadelenin zarar görecek olması.

Özellikle son üç yıla baktığımızda PKK/PYD’nin amacının DEAŞ ile mücadele değil, Türkiye’ye yönelik saldırılarda işbirliği olduğu görülür. Ne de olsa ABD’nin eli her iki terör örgütünün de içinde.

O yüzden Türkiye artık mesajını ABD’nin anlayacağı şekilde veriyor.

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ABD, Türkiye'nin Suriye'de yapacağı operasyondan neden tedirgin? ile ilgili etiketler Suriye Operasyon ABD Nedim Şener
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.