ABD, Türkiye'den ne istedi? Türkiye bundan sonra ne yapmalı?

ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamasını, "Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin artık sona doğru gittiğinin en önemli göstergesi" olarak değerlendiren Ceyhun Bozkurt SuperHaber'e konuştu. Bozkurt, ABD'nin Türkiye'den istediklerini, Türkiye'nin ne yapmasını gerektiğini anlattı.

Bir süredir beklenen oldu ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, 1915 Ermeni olayları ile ilgili yaptığı açıklamada "soykırım" ve "büyük felaket" kelimelerini birden kullandı.

TÜRKİYE İLE ABD ARASINDAKİ İLİŞKİNİN SONA DOĞRU GİTTİĞİNİN GÖSTERGESİ

SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt, ABD Başkanı Joe Biden'ın "soykırım" kelimesini kullanmasıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Bozkurt'un SuperHaber'e yaptığı değerlendirme şöyle:


"ABD Başkanı Biden'in sözde soykırımı tanıyan açıklaması, Türkiye ile ABD arasındaki özellikle 1946-47'lerden başlayan ilişkilerin artık sona doğru gittiğinin en önemli göstergelerinden biri olarak görüyorum. Son 30 yıldır, ABD bölgemizi şekillendirirken, Türkiye'ye de bu çerçevede bir rol verdi. Ancak bu rol, Türkiye'nin parçalanmasını da içeren bir roldü. Doğal olarak Türkiye bunu reddetti ve direnmeye başladı. PKK terör örgütüne, başka başka terör yapılanmalarına, FETÖvari terör ve casusluk örgütlenmelerine, Yunanistan, Rumlar, Ermenistan gibi Türkiye karşıtı ülkelere, topluluklara her türlü desteği sağladılar. Türkiye, bütün bunlara rağmen devlet aklıyla NATO üyeliğinin gerektirdiği her türlü yükümlülüğü yerine getirdi. Ancak ABD Türkiye'nin bağımsız hareket etmesini istemiyordu ve bu çerçevede en şiddetli saldırısını hendek-barikat saldırıları ve en sonunda 15 Temmuz işgal girişimi ile yaptı. Türkiye bu saldırıları püskürtünce gerilim arttı.

ABD, TÜRKİYE'DEN NE İSTİYOR?

ABD'nin Türkiye'nin gardını düşürmeye yönelik eylemleri, sahada terör örgütleri ve destekledikleri unsurlar üzerinden askeri, uluslararası arenada diplomatik ve ek olarak ekonomik olmak üzere üç şekilde yoğunlaştı. Yaptırım uygulamaya başladılar. Çünkü bizden şunu istiyorlardı:

- Terör örgütleriyle mücadele etme,
- Doğu Akdeniz'de Rumların, Yunanistan'ın, Ege'de de Yunanistan'ın gayri hukuki taleplerine ses çıkarma,
- Suriye ve Irak'ta istediğimiz dizaynı yapalım
- Karabağ işgaline ses etme,
- Karadeniz'i bize aç, bizim adımıza Rusya ile savaş vs."

TÜRKİYE BUNDAN SONRA NE YAPMALI?

"Türkiye bunları kabul edecek bir ülke değil. Biden'in bu açıklaması bu saldırının devamıdır. Bundan sonra ne yapılmalı derseniz; Artık Türkiye Batı dünyasıyla dengeli ve tam bağımsız bir ilişkinin altyapısını oluşturmalı, verilen tüm ayrıcalıklar (örneğin üsler vs.) geri alınmalı ve Kürecik radarı kapatılmalıdır. Orta ve Uzun vadede de bölge ve Türk dünyası merkezli bir politika izlenmeli, Asya yüzyılında elimizi güçlendirecek bilimsel hamleler yapılmalıdır."

ABD, Türkiye'den ne istedi? Türkiye bundan sonra ne yapmalı? ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt joe b ermeni olayları
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.