ABD askerleri Türkiye sınırından çekilmeye başladı

Türkiye’nin, Fırat’ın doğusuna yönelik başlatacağı harekat için hazırlıklar sürerken ABD askerlerinden flaş bir hamle geldi. Yerel kaynaklara göre ABD’nin kara birlikleri, Türkiye sınırından konvoylar halinde çekilmeye başladı.

Ankara, Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridorunu ortadan kaldırmakta kararlı. Fırat’ın doğusundaki terör örgütü PYD-PKK’yı temizlemek için sıfır noktasındaki hazırlıkların sonuna gelindi.

WASHİNGTON-ANKARA HATTI SICAK

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında geçen telefon görüşmesinin ardından, sınır hattındaki hareketlilik arttı.

ABD ASKERLERİ ÇEKİLİYOR

Tüm bu gelişmelerin ardından yerel kaynaklar, ABD güçlerinin Türkiye sınırından güneye doğru hareket ettiğini duyurdu.

ABD askerleri Türkiye sınırından çekilmeye başladı

Tel Abyad'da ABD askerleri tarafından kullanılan bir üssün boşaltıldığına dair fotoğraf paylaşıldı.

TEL ABYAD TAHLİYE EDİLDİ

Yerel kaynaklara göre Amerikan askerleri, zırhlı konvoylar eşliğinde Tel Abyad’dan çekildi. Terör örgütü PYD’nin sözde yöneticileri, ABD’li yetkililere ‘kararınızı gözden geçirin’ çağrısında bulundu.

ABD askerleri Türkiye sınırından çekilmeye başladı - Resim : 2

ABD askerleri Türkiye sınırından çekilmeye başladı ile ilgili etiketler YPG Suriye Sınır ötesi harekat Operasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.